Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Kvällen då jag fick plocka fram skämskudden

Fusklunda, Fuskmodo, Dopingmodo – se där, adrenalinstinna fans häcklar sina motståndare. Det är ju inget nytt.

Va? Jasså, är det inte fansen? Va? Är det klubbdirektörer i fina Hockeyligan som är ute och härjar på det sociala mediet twitter? Du kan inte mena allvar?

Annons

Jo, det är tyvärr sant och det skvallrar om att a) Hockeyligan har fått nya problem att diskutera, och b) det är lite skrämmande att ledare för företag som omsätter hundratals miljoner uppträder som verbala huliganer.

Eller som Maria skrev på twitter: "Förjävla tragiskt är vad det är. Det värsta av allt – de är förebilder för så många i respektive stad".

I torsdags, efter matcherna Linköping-Modo och Frölunda-Växjö, exploderade twitter då klubbpamparna i Linköping, Mike Helber och Anders Mäki tillsammans med Växjös Anders Öman hånade motståndarna och kallade de öppet för fuskare (Mäki och Öman) och Helber förvandlades till en pitbull på speed som gick in i verbala fighter med Modosupportrar.

Jag hittar inget bättre ord än pinsamt och jag satt bakom skämskudden när jag läste inläggen. Jag menar, majoriteten av alla supportrar är ju mer sansade och använder smartare formuleringar än vad de här företagsledarna och "förebilderna" gjorde.

Ingen har missat Mike Helber åsikt och ståndpunkt om att Modo och Frölunda plockat in lockoutade spelare, men nu tycker jag att det gått överstyr. Jag känner också till Håkan Loobs åsikt, men han agerar smart, i det tysta, och har till och med (efter viss påtryckning), tagit sin pressansvarige Jörgen Kalitzki i örat och bett Modo om ursäkt.

Jag har skrivit det förr, skriver det igen, och lär få skriva det fler gånger: alla är sig själv närmast i Hockeyligan. Modo är det, Frölunda också, Timrå likaså och självklart också Linköping och Växjö.

Eftersom det inte finns någon kartellbildning har Hockeyligan sagt att klubbarna ansvarar för sina egna beslut. Därför har jag heller inga åsikter om att Linköping hyrt ut sina bästa spelare till KHL, tagit tjecker på artistkontrakt, eller, trots att Mike Helber värnar om svensk juniorishockey, anställer en 35-årig kanadensare mitt under säsongen. Helt okej, anser man att det är rätt väg, gå den.

Varje klubbledare jobbar för sin klubbs bästa, och enligt Modos Markus Näslund har man följt regelverket genom att ersätta nyckelspelaren Samuel Påhlsson med Alexander Steen och stannade sedan där. Man hade kunnat plocka in Tobias Enström och Victor Hedman också, men man gjorde det inte.

Ändå är man "Dopingmodo" och "Fuskmodo".

Ja, ja, tyck det då klubbledare, men gör det inom de egna väggarna. Just nu håller ni på att förvandla det här något som Monty Python skulle älska att göra parodi på, typ en uppdatering av sketchen Silly walk som nu kallas Silly talk. Tyvärr kommer den aldrig att bli lika rolig.

Mer läsning

Annons