Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Inte ska väl Charlotte behöva ringa?

/
  • Charlotte Gustavsson kanske måste lyfta luren, och ringa Elvy Söderström, skojar Per Hägglund.

Det första Anders Forsberg gör när han vaknat efter bussresan från Leksand är att han kliver in på vd:n Charlotte Gustavssons kontor, sätter sig och samtalar över en kopp kaffe. Därefter tar Gustavsson telefonen och ringer kommunalrådet Elvy Söderström.

Annons

– Hej Elvy, Charlotte här. Anders vill att vi ska spela resten av säsongen på bortaplan så därför får ni göra vad ni vill med Fjällräven Center fram till hösten. Va? Jo, precis vad som helst, bara J20 och damlaget får några pass i veckan. Ja, ni tar hand om driften också.

Skojar, men du förstår ungefär vart jag vill komma. Modo är ett bra bortalag. Inte lika vassa hemma i Fjällräven Center, om man säger så.

1–0 borta mot Leksand låter som en tät och jämn match, men Modo var det bättre laget och man skulle ha avgjort det här tidigt, men Modos offensiv är knallpulver, spelarna får styva handleder när det luktar målchans och vissa spelare letar hellre en möjlighet att passa än att avsluta själv.

Men med det försvarsspel, penalty killing och målvaktsspel Modo har räcker det vissa kvällar med att göra ett mål för att vinna matcher, men det håller inte under en lägre period.

Eftersom Modo är så oerhört impotenta i offensiven kan det vara skönt att ha matcher på bortais där man slipper pressen från fansen som vrålar "skjut", då kan man spela mer avslappnat långt borta från Fjällräven Center.

Att vara kreatörer hemma i arenan är något helt annat.

Nu blev det ingen riktigt traditionell bortamatch mot Leksand då masarna spelade som det kvalserielag jag tippade att de skulle bli inför säsongen och Modo hade järnkoll på den här tillställningen.

Anton Forsberg höll nollan, spelade väldigt stabilt men han var inte rinkens bäste målvakt. Det säger lite om Leksands insats och Modos ineffektivitet. På de senaste två matcherna har Modo skjutit 84 skott och gjort två mål...

Hur som helst, bortsett från att Modo fortsätter att ha gigantiska problem med målskyttet så fick Anders Forsberg ett par väldigt positiva svar. Försvarsspelet har vi nämnt, spelet i numerärt underläge är grymt, Modo fick göra sitt 19:e power play-mål på det 153 försöket och Modo har 17 poäng till kvalseriestrecket.

Dessutom matchades nye Kirill Kabanov väldigt sparsamt, men det lilla vi fick se under de 7.56 han spelade gick det att utläsa att han har offensiva kvaliteter. Kabanov gick rakt på mål, han vågade utmana och han tog plats och utrymme framför motståndarkassen. Med lite tålamod kan det här nog bli bra.

Sådana detaljer gjorde säkert den drygt 50 mil långa bussresan hem väldigt angenäm.

Nu väntar två raka hemmamatcher för Modo, HV på fredag och AIK på lördag och Modo har ett guldläge att ta chansen att vara med i racet om en direktplats i slutspelet, döda kvalspöket samt att visa att man kan spela hemma i Fjällräven Center.

Annars kanske Charlotte Gustavsson måste ringa det där samtalet ändå.

Mer läsning

Annons