Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Ett bra tillfälle att bryta en trist svit

Modo AIK/Hockey har en del klassiska datum sedan 1921. Här är ett till: tisdagen 26 november 2013.

Annons

Va? Jo, det var den dagen Modo Hockey äntligen gjorde ett mål i power play och när Richie Regehr bombade in vad som skulle bli segermålet mot Leksand bröt man en nästan elva matcher lång och märklig svit.

Okej, jag borde kanske inte älta det här med power play när Modo tar tre blytunga poäng, men...

Nästan elva (11!) matcher går inte att snacka bort och det handlar inte om en slump eller otur eller om motståndarmålvakter som står på huvudet, Det handlar om en massa annat och det enda som är positivt är att Modo äger möjligheten att lösa problemet, sedan är det en hel annan sak om man nu lyckats, eller om det här Regehr-målet var en tillfällighet.

När Richie Regehr äntligen hittar rätt så är det ett matchvinnande mål, ett mål ger Modo tre poäng som jag tycker man inte var förtjänta av, men målet berättar hur oerhört viktigt spelet i power play är i dagens hockey.

Man ser nästan desperationen bland spelarna och hos ledarna när pucken inte vill in och det ser ut som om Anders Forsberg använde tombolan rätt friskt under matchens första fem numerära överlägen.

Problemet med Modos spel i numerärt överläge är inte att det saknas kreativa spelare, det är snarare tvärtom. Flera, framför allt T.J. Hensick har gjort det till en konstform att hålla i pucken för länge, dra ner på tempot, leta svåraste lösningen i stället för att få till snabba förstapass, hitta skytten och jaga returer i trafiken framför mål. Det är i stället så förbaskat plottrigt.

Men det positiva med den här matchen var att Modo lyckades återigen hitta en väg att vinna och bröt en fyra perioder lång och svag trend (Örebromatchen inräknad). Man mötte ett bra och formstarkt Leksand som sköljde över Modo i den första perioden, man hade bra koll i den andra halvan av perioden och man var ruskigt täta i mittzonen.

Men Modo vann och tydligen behövdes det en hårtork modell Sir Alex från Anders Forsberg för att väcka ett lag som just nu har en del problem, trots trepoängaren.

Jag tycker Modo saknar offensiv kraft just nu, speciellt nu när Jeff Tambellini men framförallt Hensick inte åstadkommer något av värde. Dessutom ser juniorerna lite slitna ut och mot Leksand var det egentligen bara kedjan med Mattias Ritola, Samuel Påhlsson och Mario Kempe som var ett hot, och det var också den kedjan som tog Modo in i matchen.

Jag tror att Modo (läs: Markus Näslund) är väldigt sugen på att skriva med Niklas Nordgren.

Mer läsning

Annons