Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: En tjuvsmäll och Portugal fick fördel

Så var vi där, näst sista etappen på resan till Brasilien är avklarad och det är fördel för reseledaren Christiano Ronaldo.
Men Sveriges VM-dröm är inte krossad, långt ifrån.

Annons

Visst, i alla papper och tablåer står det "VM-kval mellan Portugal och Sverige", men det här kvalet marknadsförs som fighten mellan de två av största, Ronaldo vs Ibra.

Men i 82 minuter var superstjärnorna tämligen anonyma. Ett stirrigt portugisiskt försvar gick all in på att täcka bort Zlatan och på den andra delen av planen gick Christiano Ronaldo runt och var frustrerad på framför allt Pelle Nilsson, Mikael Lustig och Mikael Antonsson men också på de svenska mittfältarna som gjorde ett defensivt jättejobb.

Och Ronaldo surnade till så pass att han gav en fenomenal Andreas Isaksson en tjuvsmäll som därefter haltade runt i sitt straffområde den sista kvarten och Ronaldo, vem annars, kunde utnyttja ett inspel och sätta Portugal i förarsätet.

Portugal har 13-4 hörnor, ett gigantiskt spelövertag i den andra halvleken, en boll i ribban och flera andra klara chanser, men ändå – Sveriges VM-dröm lever.

Man visade i den första halvleken att man kan störa det betydligt kvickare och spelskickligare Portugal, Johan Elmander hade en stolpnudd i inledningen, Kim Källström brände ett vasst frisparksläge och Sverige var där och ställde en fråga.

Sverige gör en bra match försvarsmässigt och där är en Zlatan en gigant, men i det offensiva spelet var han helt neutraliserad.

Men Zlatan är Zlatan och han lär vara sugen på att utmana Ronaldo i stjärnkampen, framför allt hemma på den arena han alltid kommer att vara störst.

Men som sagt, det är fördel Ronaldo just nu.

Mer läsning

Annons