Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägg tillbaka i vardagen

/

Tårarna är torkade, finalförlusten nästan smält och nu är Robert Hägg tillbaka i vardagen.

– Det är skönt, nu får man lite annat att tänka på.

Annons

Det var i söndags som Sverige föll i JVM-finalen och Robert Hägg som var olycklig när Finland avgjorde i förlängningen, fick efter matchen stå med tårar och berätta om det tuffa slutet.

– Men man kan inte fly och det vara bara att ställa upp och svara på frågorna, det hör liksom till. Men jag trodde inte att det skulle bli så här uppmärksammat.

– Just då tänkte jag inte så mycket, det var bara att berätta och känslorna vällde fram. Men jag har inte sett intervjun och kommer inte att göra det heller, säger Robert Hägg och fortsätter:

– Det är klart att finalen förstör intrycket, men jag är nöjd med helheten. Det tar tid att smälta för jag tycker att vi var så mycket bättre än Finland, men vi hade inte marginalerna med oss.

Var den här finalförlusten tyngre än den mot USA i fjol?

– Ja, dels för att den var på hemmaplan, dels för att USA var det bättre laget. Vi borde ha vunnit mot Finland. Mot USA hade vi inte favoritskapet och det är vi som för matchen mot Finland.

Om du ser tillbaka på JVM, ser du då bara besvikelse?

– Nej, inte när man får lite perspektiv. Det var ett fantastiskt JVM, vi hade fullsatt på nästan alla våra matcher och vi spelar väldigt bra, men deras målvakt stod på huvudet, säger Robert.

Efter JVM fick han en dag ledigt som han spenderade i föräldrahemmet i Uppsala, sedan var det bara att gå tillbaka till jobbet.

– Brorsan skjutsade mig till Ritorp där jag mötte upp Modo och sedan bar det vidare till Jönköping.

Där det blev en viktig Modoseger och Hägg tyckte det var skönt att vara tillbaka i vardagen.

– Jättekul att träffa laget igen och det var en skön seger. Jag tycker vi var mycket bättre än HV.

Nu väntar en ny sexpoängsmatch, mot Linköping som åkte på en riktig smäll mot Växjö i onsdags.

– Vi måste vara på tå, starten kommer att vara jävligt viktig.

Under de veckor Hägg var borta från Modo hann mycket hända. Viktor Lööv åkte på sig en svår skada och T.J. Hensick lämnade klubben.

– Grymt tråkigt för Viktor, det är bara att hoppas att han kommer tillbaka snart. Och det blev lite av en chock att T.J. flyttade. Han är en jättebra kille med sjukt bra spelsinne, men han har inte fått ut allt. Det är bara att önska honom lycka till i framtiden, säger Hägg.

Mer läsning

Annons