Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gullänget/Kroksta vann första derbyt

Säsongens första derby slutade med en klar seger för Gullänget/Kroksta mot Nätra i damtvåan.
– Vi gör jobbet men inte så mycket mer, spelmässigt kan vi bättre, summerade G/K-tränaren Hasse Edlund efter 7–1 segern.

Annons

Det skiljde 14 poäng mellan lagen inför derbyt och det märktes också på planen. G/K var numret större, gick fram till tidig 2–0 ledning och spelade sedan av matchen.

Gullänget/Kroksta hade sedan chansen att krypa lite närmare i tätstriden mot Sandåkern. Efter 2–2 i andra perioden tvingades G/K jaga i underläge och föll till slut med hela 2–8.

– Vi hade dem i brygga i andra. Men hade ingen tur med oss. Samtidigt är Sandåkern ett bra lag med massor av rutin och för oss var det en nyttig läxa, tyckte Hasse Edlund.

I herrtvåan svarade Nätra för en ny mirakelvändning. Förra helgen vände man 3–7 till 9–7 mot SPIF Umeå. Nu vände man 1–4 till seger 8–7 i toppmötet mot Holmsund efter stor dramatik.

Efter 19.46 i sista perioden kvitterade Holmsund till 7–7 och när Klas Nordin slog in segermålet 8–7 visade klockan på 20.00!

– En viktig seger i en jämn och välspelad drabbning, tyckte Nätratränaren Magnus Eriksson som hade en matchvinnande förstalina i Klas Nordin (fyra mål), Robin Sjöberg och Zebastian Vestin.

Övik befäste serieledningen med en säker bortavinst mot Umeå IK, 9–4. Segerrycket kom i början av den andra perioden där ÖIB gjorde tre raka fullträffar, gick från 3–2 till 6–2 och kontrollerade sedan matchen.

I Västernorrlandstvåan bjöd IBK Härnösand på ytterligare en svängig tillställning mot Sundsvall City. 9–7 blev det för IBK som hämtade upp underlägen med både 0–2 och 2–4 och visade ett stort krigarhjärta. Stor matchhjälte blev André Wallman som gjorde inte mindre än sex av målen.

Division 2 Västerbotten herrar

Umeå IK IBF-Örnsköldsvik 4–9 (2–3, 2–3, 0–3)

Ö: Johan Byström 2, Linus Blomberg 2, Johan Börjegren 2, Jonathan Andersson, Petter Sundwall, Tobias Holmgren.

Holmsund-Nätra 7–8 (2–0, 2–2, 3–6)

N: Klas Nordin 4, André Johansson 2, Zebastian Vestin, Elias Lindgren.

Division 2 Västernorrland herrar

IBK Härnösand-Sundsvall City 9–7 (2–3, 3–1, 4–3)

H: André Wallman 6, Mikael Nitsche, Stefan Westman, Robert Andersson.

Division 2 Västerbotten damer

Nätra-Gullänget/Kroksta 1–7 (0–3, 1–2, 0–2)

N: Erika Forsgren. G/K: Moa Pettersson 2, Joline Hellström 2, Johanna Eklund, Ronja Edlund, Sofia Sundin.

Sandåkern-Gullänget/Kroksta 8–2 (2–1, 2–1, 4–0)

G/K: Anna Söderberg, Nora Östman.

Mer läsning

Annons