Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldpiskan till Lindberg

Örnsköldsvik. Segervane Lars Lindberg vann årets upplaga av ÖA's Guldpiska. Lasse har ett framgångsrikt samarbete med Svante Båth och gjorde inget misstag med Damell Sidney - som Båth hissade i förhandstipsen.

Annons

I gårdagens ÖA stod att läsa om Svante Båths förvåning över att Damell Sidney inte rankats som vinnare. Lasse Lindberg är en mästare i volten och väl i spets var loppet över.
Det var första gången jag körde henne. En rejäl märr som nu visade strax under 1,15 sista varvet. Det är roligt att köra Sventes hästar som alltid är bra i ordning, kommenterade Lindberg.
Två hemmasegrar inom V5-spelet. Grolly är snabb men verkligen inte att lita på. Skötte sig fint denna kväll och segern blev fullständigt överlägsen.
Hon har haft mycket problem och varit hetsig och dum. Men hon är kapabel och börjar orka med sig allt bättre. Segertiden fullt godkänd och det finns en hel del att ta på framöver, menade Staffan Osterling.
Sedan visade Kenneth Karlsson upp ännu en egen produkt av hög klass. Snygge glänsaren Superstar lyckades försvara innerspåret och släppte sedan ingen över bron. Den här fyraåringen har potential att bli hur bra som helst framöver.
En mycket stor men ännu oslipad diamant. Han måste bli en snabbloppare, tyckte en nöjd Kenneth Karlsson efter loppet.
Enda lilla överraskningen kom i den fjärde avdelningen. Östersundsamatören Matts Gottås hade ställt i ordning sin Gottfrid inför årsdebuten samtidigt som han bjöd sin springare på en helt perfekt resa. Fick luckan innan ledande Nordpilen slängde sig i galopp och Gottås trodde att han vunnit även om ledaren hållt sig i trav den sista biten.
Corny Key svek totalt i V75-start senast. Tränaren Ove Oscarsson tror hårt på sin häst och meddelade allt väl inför tävlingarna. Lennart Nygren vikarierade för ordinarie drivern Ulf Bäckman som befinner sig i Italien.
Corny Key är lätt att köra, bara att hålla i sig faktiskt. Jag har kört honom en gång tidigare, som treåring då han vann på en 18-tid, berättade Nygren i vinnarecirkeln. B-O Månsson

SPORTEN

Mer läsning

Annons