Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grinigt Modo räckte inte till

KARLSTAD. Pojklagsmisstag i egen zon. Dålig domarinsats och griniga Modo-spelare.
Då är det omöjligt att slå Färjestad.
– Ja, sa Jim Brithén.

Annons

Inför lördagens seriefinal fanns det bara ett lag i elitserien som
hade plusstatistik på värmlänningarna. Modo som dessutom var först med bedriften att spöa hemmalaget i mäktiga Löfbergs Lila Arena skulle göra en ny kanoninsats i Karlstad.
Det såg bra ut halvvägs in i matchen. Snabba spelvändningar, massor av skridskoåkning och hur mycket isyta som helst. 3-1 till gästerna åtta minuter in i första perioden gav tecken på att Modo på nytt skulle dänga Färjestad med offensivt spel istället för mittzonsgegga.
Med andra ord att möta ligaledarna med deras eget spel.
Trevligt, sa FBK-coachen Bengt-Åke Gustafsson. Sånt här gillar vi.

KLANTIGT FÖRSVARSSPEL
Men Modo stod inte pall hela
vägen. Möjligen var slarvet i egen zon och klantigheterna i försvarsarbetet ett uttryck och en reaktion på en tung träningsperiod under OS-uppehållet. Den sortens bjudningar, som vi fick se i lördags, håller nämligen inte om Modo ska störa Färjestad i ett eventuellt möte under SM-slutspelet.
Och Bengt-Åke Gustafsson hade rätt när han konstaterade:
Efter tidiga 3-1 till Modo såg det mörkt ut, men vi kom tillbaka på ett bananskal och då kunde vi börja om från början i den andra perioden. Det var viktigt för oss.
Känslan var att Färjestad kunde höja sig ett snäpp när det behövdes mot ett Modo som gjorde vad laget kunde och som tappade folk under resan.
Kim Staal (ont i ljumsken) kastade in handduken redan på uppvärmningen, Miroslav Hlinka (förmodad virus) kände sig yrslig och klev av efter Färjestads 3-2-reducering, och Richard Lintner sa några väl valda ord till Thomas Andersson innan han fick matchstraff. Mikael Wahlberg åkte på en lårkaka och tvingas vila.

KOSTSAMMA UTVISNINGAR
Ja, men samtidigt tycker jag att det är bra att vi vänjer oss vid att spela med alla möjliga typer av störningar, sa Jim Brithén och ville bara vara positiv.
Även om Magnus Wernblom fick en tillrättavisning efter att i vredesmod kastat in en vattenflaska på isen.
Vi har böter för dumma utvisningar. Nu får nog både Richard och Magnus betala, sa Mikael Pettersson och flinade.
Det behövs för lagkassan.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons