Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Graninges fina svit sprack mot FV/Arnäs 2

Annons
Graninges fina svit sprack mot FV/Arnäs 2

Topplaget Graninge FF hade spelat sju matcher i följd utan att förlora.

Men igår mot FV/Arnäs 2 kom en reaktion och det blev förlust hemma på Graninge IP med 0-3 (0-1).

- Det var vi mot Jörgen Kallin under stora delar av matchen. Men vi hade alldeles för tama avslut och 90 procent var ju rena plockpotatis för honom, summerade Lars-Göran "Lillen" Forslund i Graninge efteråt.

Jörgen Kallin, det är FV/Arnäs målvakt och han var säkerheten själv mellan stolparna även om Graningespelarna som sagt bidrog lite till detta genom sina tafatta avslut.

Bortsett från inledningen var det Graninge FF som svarade för det mesta och bästa av spelet under den första halvleken. Målchanser skapades i parti och minut, men som sagt avsluten var inte de allra bästa den här aftonen.

- Egentligen tycker jag det är ofattbart att vi förlorar matchen med 3-0. Men å andra sidan har det studsat med oss under en lång period och nu var det tvärtom, fortsatte "Lillen" Forslund.

Närmast nätkänning för hemmalaget i första var Tobias Rappson som bröt sig igenom på högerkanten, men avslutade med att lägga bollen i stolpens utsida.

Istället var det gästerna från Örnsköldsvik som tog ledningen. I matchens 39:e minut sköt Tobias Karlsson ett högt distansskott som gick över Niklas Persson i Graningemålet och in i mål.

Snyggt, men knappast rättvist.

Nu var vi många som väntade oss en rejäl forschering i halvlek nummer två av Graninge, men icke. Precis som "Lillen" sa var hemmaspelarna på tok för uddlösa i sina avslut.

Vass framåt var däremot FV/Arnäs och speciellt Thomas Backman som först nickade tätt utanför i bra läge, och sedan sköt han 2-0 efter lite strul i hemmaförsvaret.

Graninge försökte och försökte, och lagets för kvällen bäste spelare "Jocke" Lindström låg bakom det mesta i anfallsväg. Men det var för många spelare som inte alls kom upp i normal standard, och när inte den rätta glöden finns utan man istället går omkring och hänger med huvudet, ja då är svårt att vinna.

Det ska dock poängteras att FV/Arnäs gjorde en riktigt bra match. De vårdade bollen fint och spelade klokt över hela banan.

Som till exempel när Thomas Backman fastställde slutresultatet 3-0 två minuter från slutet - det var riktigt tjusigt.

"Jocke" Lindström bäst i Graninge.

Målvakten Jörgen kallin, unge backen Patrik Östberg, Mikael Johansson och Thomas Backman var gästernas främsta kort.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.toGraninge - FV/Arnäs 2

0-3 (0-1)

Målen: 0-1 (39) Tobias Karlsson, 0-2 (57) Thomas Backman, 0-3 (88) Thomas Backman.

Varningar: 1-1

Hörnor: 7-4

Domare: Fredrik Gustafsson Örnsköldsvik

Publik: 125

Mer läsning

Annons