Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grahm avgjorde för Modo

/

Modo hade allt, men lyckades inte få hål på Sundsvall. Då klev lagkaptenen Erika Grahm fram.

Annons

– Jag spelar med två fantastiska spelare, säger Modos lagkapten som tangerade sin målkvot från i fjol.

Modo tog emot nästjumbon Sundsvall i Fjällräven Center och det var en minst sagt ensidig match som besökarna bjöds på. Modo dominerade spelet totalt och borde ha haft ledningen med flera mål redan efter ett par minuter.

– Det är typiskt oss. Vi får inte dit puckarna och det sätter sig i huvudet på oss. Vi blir frustrerade och det sätter sig i huvudet, säger Modos lagkapten Erika Grahm.

Vad är det som saknas?

– Vi hade otroligt mycket lägen och måste också skärpa oss sista tredjedelen. Nu vill vi göra det lite för snyggt i stället för att gå rakt på mål.

I Modos dominans under den första perioden stack Sundsvall upp i ett sällsynt anfall – och tog ledningen. Sundsvall fick inte mer av spelet för det. Modo fortsatte att parkera i gästernas zon, men Sundsvalls målvakt Anna Engström stod på huvudet och tog allt.

– När man får 1–0 emot sig mot ett bra lag blir det inte så krampaktigt som i dag. Man märker på spelarna att de tappar tålamodet och spänner sig, säger Modos tränare Mikael Nilsson och fortsätter:

– Så inför sista perioden sa jag till laget att nu skiter vi i resultatet och slappnar av.

Och Modos tränare fick se önskad effekt. I mitten av den tredje perioden kunde först Maria Lind ta tillvara på ett av få målvaktsmisstag – och minuter senare klev Erika Grahm fram.

– Det var jätteskönt, säger Grahm som i och med målet tangerade sin målkvot (15 st) från fjolåret – trots att sju omgångar återstår.

– Jag spelar med två fantastiska spelare i Emma Nordin och Tina Enström. Är man på rätt ställe får man pucken och då gäller det att sätta dit den.

Modos tränare Mikael Nilsson menar att Grahm och hennes kedja kan få ut ännu mer av sitt spel:

– Hon är stark och bra, men skulle kunna göra dubbelt så många mål. Den kedjan (Enström, Nordin och Grahm) är Sveriges bästa.

Modo–Sundsvall 2–1 (0–1, 0–0, 2–0)

Riksserien

M: Maria Lind, Erika Grahm.

S: Lina Holm.

Skott: 35–6.

Publik: 111.

Mer läsning

Annons