Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfbanebygget går helt enligt planerna

ÖRNSKÖLDSVIK. Det var en stolt styrelse för Tvillingsta AB som i går mötte aktieägarna för att ge en lägesrapport för hur golfbanebygget går.
– Projektet går till och med bättre än vi hade hoppats, meddelade styrelsen.
Det tackade särskilt Peter Forsberg för.

Annons

Det är nu bara cirka sju månader till den första bollen kommer att slås på riktigt i Veckefjärdens Golfklubb, vilket ska bli namnet på den nya klubben.
Planerad öppning av niohålsbanan planeras nämligen till någon gång kring månadsskiftet maj/juni nästa år.
Ett år senare är det dags att börja svinga på den nästan sex kilometer långa riktiga banan i Tvillingsta.
Under gårdagens välbesökta aktieägarinformation på Parken passade styrelsen i Tvillingsta på att berömma sig själv och därmed komma med lugnande ord till de som satsat kapital i projektet.
Projektet går enligt plan och det är i fas, sa exempelvis ekonomen Lars Stattin.

KENT VISADE RITNINGAR
Kent Forsberg, vd i Tvillingsta AB, visade upp storslagna ritningar på reception, shop, restaurang och omklädningsytor bland annat.
Inte undra på att hockeyledige sonen Peter tyckte det var toppen att titta på när styrelsegubbarna sade sitt:
Det är fantastiskt att det gick att genomföra det här projektet, sa Foppa. Jag vill inte att det ska heta att det är min bana, det är Örnsköldsviks bana, medlemmarnas bana.
Till försäljning finns 700 aktier, men bara 473 har sålts. En flopp, kanske någon tycker, men styrelsen ser det inte alls på det viset.
Den hade kalkylerat med att komma upp i den siffran först någon gång under nästa år. Inte förrän under 2005 räknar styrelsen med att samtliga 700 aktier ska vara sålda.
Vidare meddelades att beräknad spelrättsavgift under 2003, när 18-hålsbanan öppnar, kommer att bli cirka 4 200 kronor.

NYEMISSION
Styrelsen utesluter inte att en nyemission kan komma att genomföras. Stattin sa att det i så fall kommer att bli ett högre aktiepris än de 30 000, som gäller fram till den 14 december.
Inte alla har varit odelat positiva det prospekt som Tvillingsta AB författat. Bland annat har det framkommit kritik mot osmidiga regler i det fall en aktieägare inte önskar nyttja sin spelrätt.
Det lyssnade styrelsen på.

FÅR ÖVERLÅTA SPELRÄTT
En ny regel säger därför att den som inte önskar nyttja sin spelrätt kan överlåta densamma på bolaget under viss tid. Bolaget kan då sätta sitt pris på spelrätten, och aktieägaren får återkomma med skriftlig förfrågan om att återfå sin spelrätt till året därpå.
Den här omskrivningen av reglerna bygger på att vi är lojala, sa styrelsemedlemmen Gunnar Bodén. Om många spelrätter inte betalas så innebär det ett högre pris för de som betalar.

HASSE TAVÉR

Mer läsning

Annons