Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närmare 100 000 kronor till cancerforskningen

/
  • Prispallen i Lions Club´s Cancergolfen, från vänster: Tvåorna Hans och Carola Mattsson, vinnarna Håkan och Jonas Öhman samt treorna Tomas Nordlund och Peter Nordén.   Foto: Sven-Åke Aggesjö

Härnösands Golfklubb och Lions Club i Härnösand har gjort det igen. Årets gemensamma event ute på Vägnöns golfbana genererade återigen ett fint tillskott till Cancerforskningen.
– I år fick vi ihop 93 470 kronor, rapporterar tävlingsarrangören Sven-Åke Aggesjö.

Annons

I lördags avgjordes den 24:e upplagan av välgörenhetseventet Cancergolfen hos Härnösand Golfklubb ute på Vägnön.

Förutom själva partävlingen så arrangeras lotterier och auktioner på det digra prisbordet som arrangerande Lions fått sponsrat av olika företag.

Är det någon dag golfarna luftar plånboken så är det just den här lördagen.

– Eftersom intäkterna går oavkortat till Lions Cancerforskningsfond i Umeå så finns det en stor vilja att vilja bidra i så stor utsträckning det bara går. I år var det 85 par som spelade, men vi hade 184 deltagare som löste in sig och bidrog, berättar Sven-Åke Aggesjö från Lions Härnösand.

Årets insamlade summa uppgick till 93 470 kronor. Räknar man ihop den totala summan som den här tävlingen genererat genom åren handlar det om en summa en bra bit över miljonen.

– Enligt våra beräkningar har vi nu skickat in 1 275 500 kronor till Cancerforskningsfonden i Umeå. Det är självklart ett resultat som vi är väldigt stolta över, medger Aggesjö.

Det sportsliga då? Ja, allra bäst jämfört med sitt spelhandicap svingade bröderna Öhman, Håkan och Jonas. De vann på finfina 49 poäng – tre poäng före Carola Mattsson/Hans Mattsson och ytterligare en före Tomas Nordlund/Peter Nordén.

Det sattes även upp individuella priser på korthålen nr 2 och 17 till de som var närmast hål med sitt utslag i dam- respektive herrklass.

Närmast hål på 2:an kom Petri Luusua och Lena Petterson, närmast på 17 lade sig Steve Scemama och Kristin Nyberg.

Mer läsning

Annons