Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glödhet Starkbaum räddade Modo

/
  • Här vinner Bernhard Starkbaum matchen åt sitt lag. Modomålvakten stod för en briljant räddning i slutet när Max Friberg höll sig framme och när Mattias Ritola sedan skickade 2–0 i tom kasse var saken klar – Modo vann säsongens tredje länsderby.

Alexander Steen spelade en viktig roll när Modo knep säsongens första derbyvinst mot Timrå.

Matchvinnare var dock Modomålvakten Bernhard Starkbaum som var formidabel i kassen.

– Ibland har man turen på sin sida, säger han efter ännu en hållen nolla.

Annons

Den där turen hävdar Bernhard Starkbaum att han hade när Max Friberg fick ett gyllene läge att utjämna matchen i tredje perioden.

Med mindre än tre minuter kvar öste Timrå på för en 1–1-kvittering och Friberg blev plötsligt fri med pucken till vänster om Starkbaum. Österrikaren var snabb i sidled och räddade vad som såg ut att vara ett säkert mål.

Den och hela 37 andra räddningar kunde österrikaren ta med sig i bagaget – men sin vana trogen ville han framhålla lagets insats.

– Vi spelade ett stabilt försvarsspel, oftast blockerade spelarna skotten eller gav mig fri sikt så att jag kunde rädda. Killarna jobbade också bra framför vårt mål när det blev returer.

Du tvingades ändå rädda nästan 40 skott, vill du ha det så?

– Ibland kan det vara lättare när man har fler skott mot sig. Men det spelar heller ingen roll hur det ser ut, i slutänden är det de tre poängen som räknas. Det har ingen betydelse hur många skott motståndarna, eller ditt eget lag, skjuter.

På grund av Starkbaum – och en del oskärpa i många avslut – får gästande Timrå fortsätta vänta på nästa mål. Tre matcher i rad har laget gått mållöst av isen och avståndet till AIK (som har två hängmatcher) under kvalseriestrecket är nu bara en poäng.

Modo tog, något ironiskt, ledningen i mittronden. Efter 5.30 kom laget till sitt första riktiga anfall i perioden – och vem var det som höll sig framme och petade in en retur om inte Alexander Steen?

Den comebackande Modocentern såg rostig ut, men gjorde likväl 1–0 och noterades för en andraassist till Mattias Ritolas 2–0 i tom kasse i slutminuten.

– Sagan fortsätter. Jag kan inte vänta på att se alla steenroliga rubriker i tidningarna i morgon, sa Modotränaren Ulf Samuelsson med ett brett leende på presskonferensen.

Steen får en trea i betyg av oss. Själv gav han sig en tvåa efter matchen.

– Godkänt var det, men inte mer än så. Det måste vara bättre på lördag (läs: i morgon). Tekniken satt inte alls, jag missade passningar hela tiden. Men det är skönare att vara på isen, då slipper man cykla och hålla på i gymmet...

Till Steens försvar var det fler än honom som missade passningar och hade problem med tekniken. Matchen var långt ifrån någon väloljad historia och båda lagen hade del i det hafsiga spelet.

Modo lite mer än Timrå – men det var alltså hemmalaget som tog de tre poängen.

Mer läsning

Annons