Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästerna stod för gästfriheten

UMEÅ. Att möta Umedalen på konstgräs är ingen lätt uppgift.
Det fick Anundsjö erfara i lördags. När laget dessutom bjöd på två mål gick det inte att vinna.
– Vi ska glömma det här, sa Yngve Persson efter 5-2 (2-1).

Annons

Anundsjö har inga roliga erfarenheter av konstgräset på Umedalens IP. Vid förra besöket blev det 8-0 i baken, så i det avseendet var det här ett fall framåt, men i övrigt blev matchen en mörk historia som Yngve Perssons grabbar snabbt vill lägga bakom sig.
Tyvärr vann Umedalen rättvist. De behärskar konstgräset på ett ganska bra sätt och det är bara att erkänna att vi inte räckte till, sa Yngve Persson.

BUD PÅ LEDNINGSMÅL
Men med lite tur hade gästerna knallat till halvtidsvila i ledning. Henrik Näsström hittade rätt efter en knapp kvart, hemmalaget kvitterade snyggt och efter det hade Anundsjö bud på ett ledningsmål.
Så blev det inte. Istället gjorde Umedalen 2-1 före paus, men trots det hade gästerna poängvittring när laget kom ut för den andra rundan.
Då kom olycksminuterna. Från mittfältet skickade Anundsjö en boll bakåt som hamnade framför fötterna på en motståndare som i sin tur gjorde mål. Minuten senare slarvade AIF-keepern Per Jonsson och släppte en lös boll mellan benen.
Två rejäla bjudningar, sa Yngve och suckade.
En stund senare skulle Anundsjöförsvaret rensa undan och prickade det egna målet

INGEN HJÄLP
Magnus Westmans reducering hjälpte inte ett dugg. Det blev bara en snygg strut och en trevlig avslutning på matchen.
Efter 4-1 var vi aldrig nära. Vi hade en period i första halvlek då vi var rejält på gång, men sett till hela matchen var det inget snack om saken. Umedalen vann rättvist och vi bjöd på för mycket.
Nu väntar Östersund hemma på Olympia i nästa omgång. Då ska Anundsjö jobba hårt för säsongens första trepoängare. Matfors och Umedalen är förväntade topplag så en poäng efter två omgångar är ingen katastrof för nykomlingarna.
Vi tar nya tag mot Östersund på måndag.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons