Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra lag gör upp på Ulvön i februari

/
  • Hockey på Ulvön? Jajamen. I februari avgörs Ulvön Winter Classics, en utomhusturnering som ska innehålla fyra lag: Ulvö Hockey, Kvarken, Höga Kusten och Modo. Det ser ut som att bland andra Markus Näslund och Niklas Sundström återförenas i det sistnämnda laget.

Visst ska det spelas ishockey på Ulvön.

I februari blir Ulvön Winter Classic verklighet – och tanken är att konceptet ska innehålla inte mindre än fyra lag.

– Det blir en höjdare, säger Fredrik Ödling, general manager i Ulvö Hockey.

Annons

Ända sedan Ulvö Hockey såg dagens ljus för lite mer än ett och ett halvt år sedan, har klubben närt en dröm om att få spela på Ulvön.

Tredje helgen i februari – 15:e till 17:e – blir den sann.

Arbetet med att i iordningställa en rink ute på ön, ett stenkast från hotellet, är redan i gång.

– Vi har schaktat till en plan och även kommit överens med kommunen om att låna Köpmanholmenskolans gamla sarg. Det är en träsarg som vi ska rusta upp. Att det är just en träsarg känns bra eftersom vi gärna vill komma åt känslan av en gammal uterink, berättar Fredrik Ödling.

Idéerna bakom Ulvön Winter Classic – som alltså ska bli en turnering med fyra lag – är flera.

– Dels vill vi i Ulvö Hockey ge någonting tillbaka till ön – och det är så klart kittlande för oss att få spela där ute. Dels vill vi också visa upp världsarvet och slå ett slag för turismen i Höga Kusten, säger Ödling.

Med anledning av det sistnämnda ska ett lag vid namn Kvarken vara med.

Kvarkens skärgård är en del av världsarvet Höga Kusten och nyligen var Ödling på en "PR-turné" i Vasa och knöt kontakter i framför allt Vasa Sport som toppar den finska andraligan.

– Mest troligt kommer några finska spelare hit. En förhoppning vi har är att Håkan Hjerpe, som spelade med Modo på 80-talet, ska ställa upp. Laget Kvarken ska bestå av spelare från Västerbotten och Österbotten, berättar Ödling.

Laguppställningarna är inte spikade och arrangörerna har ganska nyligt börjat lägga ut krokar åt olika håll för att knyta till sig spelare.

De lag som ska ingå är nämnda Kvarken och Ulvö Hockey, samt ett gäng från Modo och ett lag med spelare från runt om i Höga Kusten.

Tonvikten kommer att ligga på slocknade stjärnor.

– Markus Näslund ska representera Modo, liksom Mattias Timander och Niklas Sundström. Höga Kusten blir nog ett gäng som till stor del består av 60-talister, spelare som Ecke Holmberg och Lars Byström är tillfrågade, berättar Ödling.

– Det blir bra geografisk spridning bland lagen och även en bra åldersstruktur med allt från 50-talister till 90-talister.

Hur ska upplägget för själva turneringen se ut?

– Förhoppningen är att vi ska ha en semifinal på fredag, en till på lördag och sedan en final på söndag. Matcherna i sig lär nog mest handla om uppvisning. Jag skulle tro att de kommer att spelas i tre gånger tio minuter med rullande klocka.

Mer läsning

Annons