Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra klassvinster för I 21 i Hede

Annons
Fyra klassvinster för I 21 i Hede

Trots sträng kyla, kunde åtminstone den ena tävlingsdagen i skidskyttarnas VW-cup köras som planerat.

Söndagens jaktstart blev dock uppskjuten då kvicksilvret kröp ned till 28 minus.För I 21 IF blev det en fullt godkänd VW-helg. För seniorerna var det poängen i den tredje deltävlingen som skulle fördelas, medan juniorerna körde deltävling två.

Den enda seniorsegern för I 21 togs av Kristina Brouneus, men det såg länge ut som om segern skulle gå till klubbkompisen Camilla Westin. Camilla ledde klart inför den sista stående skjutningen, och satte också de två första skotten i stå.

Men sedan blev det tre raka bom och så var den dagen förstörd...

Brouneus vann nu istället närmast före Bores Linda Bengtsson och Westin på en tredjeplats.

I D 18 stod Helena Jonsson i en klass för sig. Genom både bra skidåkning och stabilt skytte vann Helena klart, och hon tog därmed även över ledningen sammanlagt i VW-cupen.

Lillasyster Malin ville inte vara sämre hon utan skejtade hem D 12. Där noterar vi även en tredjeplats för I 21:s Emelie Gabrielsson.

Den fjärde klassvinsten togs av blott 10-årige Peppe Femling som gjorde processen kort med sina äldre kombattanter i H12-klassen efter framförallt rapp skidåkning.

För storebror Femling (Johan) och de andra I 21-skidskyttarna i H 20 blev det en dyster dag efter ett rent ut sagt uselt skytte.

Inte heller I 21-duon Joakim Styf och Magnus Olsson var speciellt nöjda med sina tredje- respektive fjärdeplatser i H 18. Båda hade siktet betydligt högre ställt.

En som däremot har all anledning att vara nöjd med sin tredjeplats är Emma Löfgren i D 16. Efter en motig säsongsupptakt verkar det glädjande nog börja lossna för henne.

Nästa deltävling i VW-cupen avgörs i värmländska Bore 19-20/1.

Jens Näsman

BILDER:

Det finns porträttbilder trattade i ONS tagna av Daniel Olsson för ev pyntning...

Mer läsning

Annons