Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FV viljelöst mot Piteå

PITEÅ. Första halvleken lovade gott. Men andra rundan var rent ut sagt bedrövlig.
Därför åkte Friska Viljor på en ny förlust i norrtvåan.

Annons

Vi går undan i alla närkamper, och det ger inga vinster, suckar tränaren Janne Westerlund sedan jumbolaget Piteå besegrat FV med 2-0 (0-0).
FV har nu tre förluster i rad, och inte nog med det: I dessa tre matcher har inte laget gjort ett enda mål, utan istället släppt in åtta.
Självklart lägger tränare Westerlund pannan i djupa veck.
Vi spelar krampaktigt och utan självförtroende. Det är en enorm skillnad mot det sätt vi spelade på under försäsongen. Motgångarna har satt sig i huvudet på spelarna, konstaterar han.
Friska Viljor har haft höga ambitioner och siktat på serietoppen, men nu tycker Janne Westerlund att det är dags att sänka siktet.
Enda sättet att bryta den negativa trend vi nu är inne i är att ta ner förväntningarna, och i stället för toppskiktet inrikta oss på att bli ett stabilt mittenlag. Det tror jag också att mina killar är mäktiga när det väl vänder för dem, analyserar Westerlund.
FV såg ut att ha alla möjligheter att ordna segern i andra rundan. Men så blev det inte alls. Tvärtom.
Efter paus kom hemmalaget ut som ett helt nytt lag och spelade ut gästerna, samtidigt som de fick utdelning på chanserna.
I 55:e minuten på ett otroligt vackert lobbskott från Tomas Lundmark och i 79:e minuten när nyförvärvet Anders Åhlund gjorde sitt debutmål för hemmalaget genom att nicka in en skruvad högerhörna slagen med vänsterfoten från Örjan Pääjärvi fram till 2-0.
Tränare Westerlund såg inga positiva tecken.
Visst hade vi trygghet i försvaret i första halvlek, men vi hade inget eget spel på hela matchen och det är väldigt tråkigt. Dessutom var Piteå aggresivare och vann alla närkamper i andra halvlek. Håkan Svensson

SPORTEN

Mer läsning

Annons