Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FV vann derbyt

Efter att ha sett FV–målvakten Peter Granholm i går på Bussbyvallen, finns det ingen anledning att tvivla på honom längre.
Hans räddningar i första halvlek bidrog starkt till Friska Viljors seger borta mot Hägglunds med 2-0 (2-0).
– Han var kung på planen, berömde FV–tränaren Sten Rehnstrand.

Annons

Hittils har det bara inneburit division IVspel för Peter Granholm. Men frågan är hur länge till. Efter att ha sett honom "in action" under första men också andra halvlek så kan det inte vara långt ifrån en division IIpremiär för hans del.
Han räddade oss från förlust idag, visst borde han få chansen i Alaget, säger Sten Rehnstrand.
Det var inte bara en gång Hägglunds kom igenom Friska Viljors osäkra försvarslinje i första halvlek. Martin Åberg hade några kanonlägen, Jörgen Ulander likaså. Hemmalaget hade totalt 25 avslut mot mål. 15 direkt mot mål, men inget mål.
Det är dåligt, något mål skulle vi bara ha gjort, tyckte Hägglundstränaren Janne Wiklund.
Vi spelade bra i första halvlek, kom igenom och hade en hel del avslut mot mål. Men efter FVs ledningsmål tappar vi i spelet, blev långsammare och stillastående.
Christer Forsberg gav FV ledningen i den 51:a minuten, sedan Masar Rafe slagit inlägget. En väckarklocka för Hägglunds som var det bättre laget, trodde man.
Men istället ryckte backlinjen i FV upp sig betydligt i andra halvlek. Framförda av Daniel Östman och Johan Eriksson, båda spelade ytterbackar och gjorde det bra, tilläts ingen i Hägglunds att komma igenom. På tilläggsminut åkte Magnus "Lunken" Lundqvist i backen i straffområdet. Straffen tog Masar Rafe hand om.

Hägglunds-Friska Viljor 0-2 (0-2)
0-1 (51) Christer Forsberg, 0-2 (90) Masar Rafe.
Varningar: Jerry Åkerdahl, Hägglunds.
Domare: Stefan Dahl, Domsjö.
PETER BURSTRÖM

SPORTEN

Mer läsning

Annons