Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FV-tränaren vill se energi och attityd

Örnsköldsvik. Ska Friska Viljor ligga med och hugga i toppen av division II är det viktigt att det inte kommer en förlust till.
Visst är serien är lång, men för självförtroendet och lagkänslan skulle tre poäng sitta fint mot Umeå FC på måndag.

Annons

Men då måste spelarna visa energi och attityd. Man kan prata hur mycket som helst om hur man ska spela, men dessa två saker är oerhört viktiga, säger FV-tränaren Jan Westerlund.
För honom är måndagens match på Skyttis speciell. Han tränade Umeå FC under åtta säsonger och förde upp laget från division II till allsvenskan, men sejouren blev bara ettårig.
Westerlund lämnade Umeå FC efter säsongen 1997.
Visst har jag hjärtat kvar i klubben och man vill ju se elitfotboll i Umeå den dagen man slutat som tränare, säger Janne och skrattar som bor i Umeå.

UNGT UMEÅ FC
Fyra spelare är kvar från det lag som Janne tränade 1997. Umeå FC, som ramlade ur superettan i fjol, har haft en generationsväxling. Ett ungt lag med ambitioner att komma tillbaka.
Jag har bra koll på laget, men det viktigaste är att mina spelare sätter in energi och attityd. De är bra förberedda, men de måste visa det i matcherna också.
Westerlund var inte alls belåten med den senaste matchen, förlust borta mot Skellefteå.
Spakt agerande från start. Det berodde på en del orutin. Det var en varm dag, men grabbarna drack för lite i bussen. Vi gav dem helt onödigt initiativet och vi gav bort poäng.
Nu ställs FV mot ett lag som är obesegrat efter två omgångar. Umeå har en seger och en oavgjord.

EFTERLYSER LEDARE
FV-tränaren efterlyser ledare på planen, någon som kan kliva fram och snacka igång laget.
Man kan jobba in sig i den rollen. Nu är alla ödmjuka i överkant. Det gäller att profilera sig. Alla är medvetna om problemet och vi pratar mycket om det. Mattias Norberg kan växa upp till en Patrik Andersson typ. Mattias har en bra position (mittback) att styra från, förklarar Janne Westerlund.
Mittfältaren Håkan Östberg är ett osäkert kort inför Umeåmatchen. Han är ljumskskadad. Kan inte Håkan spela går Daniel Östman in på hans plats.
Nyförvärvet Mikael Johansson var på gång i veckan, men stukade foten på en träning och blir borta en-två veckor.

Friska Viljors lag mot Umeå FC:
Jörgen Kallin/Jonas Lindmark-Mattias Norberg-Tobias Åhlander-Erik Strömberg/Andreas Quist-Håkan Östberg?-Håkan Boström/Senad Zulovic-Daniel Johansson-Tomas Backman.
Avbytare: Peter Granholm (mv), Christer Forsberg, Magnus Lundqvist, Johan Eriksson, Rickard Lövdahl, Daniel Östman.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons