Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FV svarade för ett riktigt bottennapp

Annons
FV svarade för ett riktigt bottennappEtt riktigt bottennapp av Friska Viljor när laget på bortaplan förlorade mot Bodens BK med 2-0 (1-0.

Målvakten Peter Granholm blev matchens olycksgubbe; först bäddade hans misslyckade passning för första målet, och strax därpå blev han frilägesutvisad.

-Ingen av mina bättre dagar precis, tyckte han.Eländet började redan i den åttonde minuten.

En passning rakt på BBK-forwarden Patrik Släryds fötter som bara behövde avancera några meter och enkelt slå in 1-0 målet.

- Fram tills dess kändes det som att jag kommit in bra i matchen, menade Peter Granholm som inledde med en mycket bra räddning och förhindrade ett givet ledningsmål för hemmalaget.

Men sedan gick allt emot honom, och allt var definitivt över i den 26 minuten.

En neddragning av BBK-anfallaren Robert Lundgren strax utanför straffområdet betydde rött kort för Peter Granholm.

-En misslyckad utrusning, så det är väl inte så mycket att säga om den utvisningen, tyckte Granholm.

Spelmässigt var det heller inte mycket som presterades av Friska Viljor fram till utvisningen, men med tio man på banan såg det konstigt nog lite bättre ut.

- Inte helt ovanligt att det brukar bli så, men vi spelade helt fel och slog en massa långbollar som blev plockmat för Boden. Vi skapade egentligen ingenting och deras seger var rättvis, tyckte FV-tränaren Janne Westerlund.

Matchen var i sin helhet inte alls någon fotbollshöjdare. Hemmalaget tappade framför allt i den andra halvleken både rörlighet och passningstempo, men lyckades ändå öka på sin ledning till 2-o i den 60:e matchminuten.

Ett inlägg från Peter Sedunov hittade Per Eriksson, som från ett bra läge hittade rätt med sitt skott som inte FV-målvakten Jörgen Kallin kunde göra något åt.

Tre röda kort i matchen, där förutom Peter Granholm också Friska Viljors Senad Zulovic och Bodens Robert Stoltz fick lämna planen i den andra halvleken efter en intern uppgörelse.

Den enda som förtjänade godkänt i Friska Viljor var mittfältaren och lagkaptenen Erik Strömberg som stod bakom det lilla konstruktiva som presterades av ångermanlänningarna.Målen: 1-0 (8) Patrik Släryd, 2-0 (60) Per Eriksson.

Varningar Bodens BK: Robert Stoltz (rött kort). Friska Viljor: Tomas Backman, Daniel Östman, Peter Granholm (rött kort), Senad Zulovic (rött kort).

Domare: Åke Nygren, Alnö.

Publik: 432.

Mer läsning

Annons