Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FV sparkade Martin Wallin

/
  • Martin Wallin har fått lämna uppdraget som tränare för Friska Viljor och ersatts av Lars-Gunnar Eriksson.

Friska Viljor har sparkat tränaren Martin Wallin.

Som en följd av lagets kräftgång i division 3 den här säsongen kom beskedet på tisdagen att han fick lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan och in i laget som ny tränaren klev i stället Lars-Gunnar Eriksson som både spelat och tränat klubben tidigare.

Annons

– Det är synd eftersom vi vet att Martin gjort sitt yttersta för laget. Men samtidigt hade vi kommit fram till ett läge där det var nödvändigt att göra någonting för att om möjligt ta oss ur den här prekära situationen, säger klubbens senioransvarige, Andreas Fahlgren.
De har förts diskussioner om olika lösningar under en tid inom klubben och det var efter den senaste förlustmatchen i söndags mot Holmsund som de kom fram till det här beslutet.
– Vi måste försöka bryta mönstret, knyta nävarna och jobba för att klara kontraktet så att vi får någon kontinuitet i vår talangsatsning, säger Fahlgren.
Martin Wallin fick beskedet under tisdagen och redan på kvällen var nye tränaren Lars-Gunnar Eriksson på plats och ledde lagets träning.
– Lars-Gunnar Eriksson är en annan typ av röst, ledarskap och brinner för fotbollen. Han ställer krav och har ambitioner som vi hoppas ska ge effekt i laget.
Var det möjligen ett krav från spelarna att byta tränare?
– Vi jobbar med en helhetsbild hela tiden, spelare och ledare i föreningen. Det här var ett gemensamt beslut av klubben.
Martin Wallin var inne på sin andra säsong som tränare i Friska Viljor. I fjol var laget bara en enda match, eller snarare 15 minuter, från att vinna division 3 och avancera upp till division 2.
I år har det däremot gått tungt. Laget har förvisso spelat bra i många matcher, men gjort alldeles för många individuella misstag och förlorat många poäng på grund av detta.
I dag är FV tabelljumbo och har fem poäng upp till IFK Holmsund på kvalplats. Nu återstår att se om Lars-Gunnar Eriksson är rätt person att vända trenden och på fyra omgångar föra laget upp på fast mark i serien.

Mer läsning

Annons