Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FV:s drömlottning

Det fanns 63 lag i Friska Viljors tombola.
Lotten valde Malmö FF - motståndare i Svenska Cupens andra omgång den 25 april.
På hemmaplan dessutom.
– Vilken höjdare. Nu svävar vi på himmelsblå moln, säger FV:s fotbollsbas Jerry Häggström.

Annons

Svenska Fotbollsförbundets lottning inför Svenska Cupens andra omgång blev rena högvinsten för Friska Viljor. Enligt föreskrifterna ska en lag från en lägre serie tilldelas hemmamatch och när Malmö FF utropades som Friska Viljors motståndare blev det jubel.
Fantastiskt roligt och en härlig utmaning som verkligen uppmuntrar oss. Nu får vi en kanonmatch före seriestart och ett utmärkt tillfälle att skapa extra fotbollsintresse, fortsätter Häggström.
Det var uppåt på flera håll i FV-lägret:
En riktig krydda i tillvaron oavsett utgången, säger tränaren Janne Westerlund.
En drömmatch, säger lagkaptenen Andreas Quist.
Härligt. Hoppas bara att vi kan erbjuda publiken en duglig plan och en värdig arena, säger klubbens vice ordförande Sten Grundberg.
Det är den detaljen som oroar mitt i all glädjeyra. I dag sätter sig FV-ledningen i möte med kommunens företrädare för Skyttis idrottsplats och klubbens förhoppning är att anläggningens nedre plan, A-planen, ska vara spelduglig till torsdag i nästa vecka.
Det skulle vara oerhört tråkigt om vi inte kan få till en festlig inramning kring en sådan här match. Om vi måste spela på en annan plan är det viktigt att vi skapar bra förutsättningar för publiken och då tänker jag inte minst på läktarplatser, säger Staffan Quist.
Han vill inte vill gå händelserna i förväg, men räknar med att arrangemanget ska ge föreningen ett ekonomiskt tillskott på närmare 200 000 kronor.
Ett alternativ till spelplats är konstgräsplanen i Husum. Men det vill FV beteckna som en nödlösning. När klubben får allsvenskt främmande och en möjlighet att tjäna en rejäl slant via publikintäkter vill alla inblandade hålla till på Skyttis.
Det skulle kännas snopet om vi tvingas spela matchen i Husum. det måste jag erkänna, säger Jerry Häggström.
Friska Viljor hoppas naturligtvis på storpublik och enligt Häggström är klubben nöjd om föreställningen lockar cirka 1 500 åskådare.
Men är förutsättningarna goda kan det bli minst dubbelt så många som letar sig till Skyttis.
Ja, det kan fara iväg åt vilket håll som helst. Men vi får inte glömma att vi bor i Örnsköldsvik och att månaden är april. Plötsligt kan det komma ett par decimeter snö.


ULF EKLUND

Mer läsning

Annons