Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FV poänglösa borta

Robertsfors. Friska Viljor åkte på sin sjunde förlust för säsongen då man förlorade borta mot Robertsfors. 2-0 (0-0) till Robertsfors slutade matchen och Friska Viljor börjar nu ligga farligt nära nedflyttningsstrecket.
– Vi presterar ungefär vad vi är kapabla till i dagsläget. Tyvärr räcker det inte till på den här nivån, menade en besviken Janne Westerlund, tränare i Friska Viljor.

Annons

Friska Viljor stod för en mycket blek insats och att man besegrat Robertsfors enkelt i tidigare i år var mycket svårt att förstå. Lagen möttes tidigare på säsongen i Svenska Cupen och Robertsfors åkte på en riktig stjärnsmäll den gången. 4-0 till Friska Viljor slutade cup-mötet, vilket gjorde att Robertsfors startade matchen försiktigt och med en något mer defensiv uppställning än i normala fall.
Vi hade stor respekt för Friska Viljor. De är ett duktigt lag som har haft lite otur i år. Därför valde jag att flytta ned Anton Lundstedt som defensiv mittfältare och det fungerade mycket bra, konstaterade Rainer Eskelinen, tränare I Robertfors.

RIKTIGT SÖMNPILLER
Första halvlek var ett riktigt sömnpiller. Förutom ett par farliga hörnor från Robertsfors var det inte mycket som hände i chansväg. Spelmässigt var det jämnt.
Vi hänger med bra i första halvlek, men i andra tappar vi spelet helt, konstaterade Janne Westerlund, tränare i Friska Viljor.
I andra halvlek tog Robertsfors över totalt. Redan efter två minuters spel rann pigge Anton Holmström igenom, men Peter Granholm i Friska Viljors mål gjorde en kvalificerad räddning. Robertsfors fortsatte att pressa och efter 58 minuters spel tog man ledningen genom Anton Lundstedt som efter en hörna pangade in bollen ribba in.
Bedrövligt försvarsarbete från vår sida. Vi bjuder Robertsfors på båda målen, menade Janne Westerlund.

KNAPPT ÖVER MITTEN
Efter ledningsmålet kunde Robertsfors spela ut ordentligt och Friska Viljor var knappt över mittplan långa stunder. En kvart före slutet drabbades dessutom Friska Viljor av en utvisning då Christer Forsberg onödigt drog på sig sitt andra gula kort. Då började Friska Viljor helt plötsligt skärpa till sig, men man lyckades inte skapa några riktigt heta chanser.
Istället kunde Robertsfors definitivt avgöra matchen i den 84:e minuten.
Joel Gradin bröt sig enkelt igenom Friska Viljors försvar och ensam med målvakten gjorde han inget misstag. 2-0 till Robertsfors och ett mål som Joel verkligen förtjänade då han var planens främste aktör.
Vi skapar många chanser och fortsätter att hålla tätt bakåt. Kan vi behålla det här spelet kan det bli en riktigt rolig höst, avslutade Rainer Eskelinen.

IHÅLIGT BÅDE BAKÅT OCH FRAMÅT
Janne Westerlund var av förklarliga skäl inte lika optimistisk.
Vi spelade helt fel typ av spel mot Robertsfors. Just nu spelar vi inte alls bra och det är ihåligt både bakåt och i offensiven.
Vi är ett riktigt ost-lag för tillfället, avslutade Janne.
Friska Viljor måste höja sig flera klasser till hösten. Annars är det stor risk att man nästa år spelar i division tre.
I Friska Viljor var det ingen som höjde sig över mängden förutom målvakten Peter Granholm som räddade laget från ett ännu större nederlag.

SPORTEN

Mer läsning

Annons