Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FV har vänt trenden

Örnsköldsvik. Friska Viljor har vänt på den negativa trenden.
Tre oerhört viktiga poäng kom mot IFK Luleå på Skyttis IP.
Segerskytt blev Daniel
Johansson som gjort FV:s samtliga fyra seriemål den här säsongen.

Annons

Daniel förvaltade ett högerinlägg på bästa sätt i slutminuten av första halvlek. Daniel Östman hittade Sedan Zulovic på högerkanten som skickade in bollen efter marken. Daniel kom farande på första stolpen och tryckte in bollen till slut efter att först träffat målvakten.
Efter tre raka nederlag och 0-8 i målskillnad var naturligtvis framgången mycket efterlängtad för FV, som för övrigt spelade i ett nytt matchställ.
Modet att våga spela har vi haft borta ett tag, men jag tycker att vi hittade tillbaka lite till det i dag. Det är förknippade med risker, men vi vill uppnå det spelet, sa FV-tränaren Jan Westerlund.
Givetvis är det tryck efter poäng i en sådan här match, men viktigaste är att hitta tillbaka till spelet.

STÄRKANDE VÄNDNING
Att vändningen kom mot IFK Luleå måste stärka spelarna extra mycket. Luleå kom till Skyttis med två segrar och två oavgjorda i bagaget. Laget har en hög målsättning. Att precis som förra året vinna division II Norra. I fjol vägde man för lätt i kvalet till superettan.
FV har ju ett nytt spelsystem i år, 4-3-3. Man ska fram med mycket folk i anfallen, ytterbackarna ska följa med. Något som fungerade bra på försäsongen, men inte i serien, bortsett från första halvlek i premiären mot Älvsby.
Rörligheten och att våga göra något konstruktivt med bollen har det varit mycket lite av, men kanske kan gårdagens triumf ändra på det i fortsättningen. Helt klart får Janne Westerlund och hans manskap lite mer arbetsro, och man kan fortsätta jobba med spelet under kommande träningsvecka.
Westerlund har en tunn trupp att jobba med och skadorna har varit många. I går tvingades mittbacken Tobias Åhlander kliva av i andra halvlek.
FV-tränaren ändrade lite i uppställningen mot IFK Luleå. Mittfältaren Daniel Östman spelade högerback i stället för Erik Strömberg som tog platsen på mittfältet. När Åhlander lämnade planen blev Strömberg mittback.
Daniel skötte sig bra. Han har en bra passningsfot, berömde FV-tränaren.
FV har bjudit på mycket ytor i tidigare matcher, men tätade till försvarsspelet i går. Glappet mellan lagdelarna var inte lika stor.

SPELMÄSSIGT JÄMNT
Matchen innehöll lite målchanser. Spelmässigt var det jämnt, men det höll Luleåtränaren Peter Grundström inte med om.
Vi utnyttjade inte spelövertaget i första halvlek. Vi stod för spelet och FV var lättlästa. Vi löpte sönder dem på kanten, men vi var inte med på inläggen. Vi hade en trippelchans i samma anfall, otroligt att det inte blev mål där.
Duktige Peter Granholm i FV-målet plockade ner många inlägg. Och hans dubbelräddning i 37:e minuten var nog matchavgörande. Peter svarade för en fantastisk reflexräddning när han kom ut på Niklas Backmans skott. Granholm räddade också returen och sista skottet gick över.
FV fick ett psykologiskt viktigt mål strax innan halvtidsvilan. Vi gick ner på tre backar i andra, men vi blev för stillastående och FV kontrade farligt. Men FV är inget dåligt lag och det är starka på hemmaplan, förklarade Luleåtränaren.
Förutom målet var två långskott allt i chansväg för FV i första. Men i andra hände det mer framför Karl-Johan Videhult i Luleås mål. Daniel Johansson hade ett skott i stolpen och Håkan Boström sköt i burgaveln.
Daniel Johansson är oberäknelig och målet han gjorde är typiskt för en målskytt. Mittbacken Mattias Norberg var stabil som vanligt. Målvakten Peter Granholm är redan nämnd. Daniel Östman skötte sig bra som högerback.
Per Ekervhen på mittfältet och mittbacken Jukka Ollikkala var Luleås bästa spelare.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons