Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FV:are till Hägglunds

ÖRNSKÖLDSVIK.
Det blir inga ukrainska förstärkningar för FV – den här gången.
Däremot så skickar Friska Viljor fyra spelare till nya samarbetspartnern Hägglunds.
– Därmed hoppas vi få slut på snacket att FV bara tar spelare, säger Jerry Häggström, klubbens fotbollsansvarige.

Annons

Friska Viljor kommer att låna ut Alberto Jönsson, Glenn Sjödin och Jörgen Ulander till Hägglunds, som dessutom köper Kristoffer Westin från FV. En bra lösning tycker Häggström och dessutom kan FV använda sig av de tre förstnämnda om det behövs under säsongen.
Ett FV som hoppats på att förstärka med någon eller några ukrainska spelare till den här säsongen. Under två veckors tid har trion Igor Serenko, Oleg Mazurenko och Sergei Telegin tränat med Viljorna, men någon fortsättning blir det inte.
Vi har en klar målsättning att hitta en eller flera spelare som går direkt in i startelvan. De här tre killarna hade kunnat ta den plats i 22-mannatruppen, men det anser vi inte vara tillräckligt.
Och det är ingen höjdare för någon av parterna om de hamnar på bänken, säger Häggström.
Han tycker ändå att klubben gjorde rätt som testade de här ukrainska spelarna och att föreningen fått ut något positivt av det hela, trots att spelarna inte höll måttet.
Vi hade gärna sett att någon av killarna skulle ta en plats, men vi har fått lära oss vad som krävs för att värva en spelare utifrån. Vi vet i fortsättningen vad som gäller då det handlar om pappersexercis, regelverk och sociala bitar. Det har vi nytta av nästa gång, säger Häggström.
För en nästa gång blir det.
Dörren kommer även i fortsättningen vara öppen gentemot sådana här kanaler. Det kan hända mycket under en säsong.
Mer FV-nytt. För knappt två veckors sedan lämnade Boden ett sent återbud till en träningsmatch och nu har det hänt igen. Till helgen skulle FV möta seriekollegan Piteå hemma på spillvärmeplanen, men norrbottningarna har lämnat återbud.
Det är tragiskt att vi tappar bra matcher, men samtidigt går det inte lägga energi på något vi ändå inte kan påverka i efterhand. Nu får vi möta division III-laget Sävar istället och det är okej.
Jerry Häggström berättar också att FV löst anfallaren Daniel Johansson från Östersund och han är nu spelklar.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons