Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullständig familjelycka hos Jonssons

Annons
Fullständig familjelycka hos Jonssons

Igår var familjelyckan total för systrarna Jenny och Helena Jonsson, I 21 IF, när finalen av VW-cup och Mitt Norden Cup inleddes i Sollefteå.

De tog hem varsin klasseger och det har aldrig hänt i samma tävling någon gång tidigare i vinter.De kunde knappast valt ett bättre tillfälle nu när tävlingarna avgörs på hemmaplan.

- Inte alls dumt, skrattade syskonen Jenny som vann D 16 och Helena som vann D 18-klassen.

Jenny imponerade i framför allt skyttet igår. Trots svåra förhållanden på grund av den starka vinden vid skidskyttestadion missade Jenny bara ett enda skott.

- Kan inte vara annat än nöjd. Det fungerade bra och jag är jätteglad över vinsten.

Två år äldre Helena är det stora utropstecknet i I 21 IF den här säsongen. Hon har fått sitt stora genombrott och etablerat sig i toppskiktet bland landets skidskyttar i sin åldersgrupp. Hon kan till och med vara nummer ett när man gör bokslut för säsongen.

- Oavsett hur det går i cupen är jag oerhört glad över det jag presterat den här säsongen. Det är utan tvekan min bästa vinter som skidskytt någonsin.

Helena har stora chanser att vinna VW-cupen. I 21-skytten leder cupen totalt inför dagens avslutande jaktstart på Hallstaberget.

- Men för att vinna hela cupen måste jag besegra Sofia Nordlund och det är ingen lätt uppgift direkt. Hon åker fruktansvärt fort och det vill till att jag förbättrar mitt skytte för att jag ska ha en chans.

Noterbart är att I 21 IF tog hem alla pallplatser i D 16 genom Jenny Jonsson, Elin Telhammer och Louise Salthammer.

Jonny Dahlgren

Mer läsning

Annons