Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full pott för Ulf-Arne

SOLÄNGET. ”Hårt i mål”.
Så ropade löpningsreferenten när hästarna skar mållinjen i gårdagens sista V5-avdelning på Solänget. Och visst var det hårt, så hårt att man tvingades döma dött lopp mellan Slashing och Another Prophet.

Annons

V5-omgången inleddes med en riktig rensare i form av 14-årige Stellbest som säkert dirigerade loppet från start till mål. Denne helbror till flerfaldige SM-vinnaren Stellbarr återkom nyligen efter hela tre års tävlingsfrånvaro.
Startade då på Bergsåker men tröttnade tidigt och visade inte segerform. Med det loppet i kroppen var hästen i alla fall rejält förbättrad och körande amatören Ingvar Nyberg satt tidigt på leken här. Stellbest sopade bort mer än 90 procent alla av inlämnade kuponger.
Favoritseger i den andra avdelningen där värmningsvinnaren Opal Ås räddades av målsnöret sedan han ryckt undan inne på upploppet. Nära bli upphunnen av störtdykande storskrällen Yamanys Joy. Opal Ås gjorde här första starten för nye tränaren Rauno Pöllänen som numera huserar på Bergsåker.

HUNDRAPROCENTIG
Hemmatränaren Ulf-Arne Johansson hade bara en uppsittning under kvällen och blev hundraprocentig sedan han tämligen enkelt dragit fältet sönder och samman med fine Lapino. Denne ägs och tränas av Husumamatören Roger Sjölund, och vi spår en givande tid framöver. Lapino besitter fin fart och skall kunna klättra en bit upp i klasserna. För övrigt Ulf-Arnes åttonde årsseger.
Lapino är en riktig häst och jag trodde på skaplig chans innan, även om jag hade respekt för tilläggshästarna. Han öppnade bra men blev lite oskärpt i slutsvängen, då skällde jag på honom och han svarade med att galoppera.
Visst blev jag lite orolig men han ställde sig snabbt och sedan var det hur lugnt som helst. Som det kändes kommer han att fungera fint framöver vintern och vi har helt klart förhoppningar på hästen, sa en glad Ulf-Arne Johansson efter segern.

DRAMATISK UPPGÖRELSE
Långväga gästen Red Chief kom med gott rykte efter två imponerande segrar i norr. Gjorde resan från Uleåborg i angeläget ärende och svarade för en av kvällens främsta prestationer.
Kusken Paavo Koivurova berättade efter segern att hästen har problem på sommaren men fungerar fint över vintern. Detta var första besöket på Solänget men det kan bli fler. Paavo har för avsikt att köpa en gård i Haparanda.
Dramatisk uppgörelse i sista avdelningen. Inte ens målkameran kunde skilja ledande Slashing och starkt spurtande Another Prophet åt. Slashing stumnade över upploppet och blev lite entömd. Såg ut att greja biffen men Another Prophet lyckades fånga in honom i det allra sista steget före mål.
Jag trodde att vi hade förlorat loppet! Han kändes jättefin och tyckte att det var roligt att springa ikväll. Men så började han hänga på högertömmen och då kunde jag inte släppa av för fullt sista biten. Men jag är glad över den delade segern, sade Östersundsamatören Lars Nordström i vinnarecirkeln.
Roligt i alla fall att se en så löpglad 12-åring som Slashing, som har tävlat färdigt om mindre än två månader. Då faller han nämligen för åldersstrecket.
Slutligen fanns 33 rätta rader kvar och V5-utdelningen blev goda 5 537 kronor. B-O Månsson

SPORTEN

Mer läsning

Annons