Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösö föll efter en tung andra halvlek – ”Vi blev straffade ganska rejält”

Efter en första halvlek med mycket chanser gick luften helt ur Frösö i andra och lagets andra raka förlust var ett faktum när man föll på bortaplan mot Sollefteå med 0-4 under lördagseftermiddagen.

Annons

Frösö (rosa) föll borta mot Sollefteå efter en tung andra halvlek.

Det blev en ingen rolig tillställning för Frösö som under lördagseftermiddagen ställdes mot Sollefteå GIF FF på bortaplan. Förutom att regnskurarna duggade tätt över Nipvallen tog Frösö inte vara på chanserna man hade i första halvlek, och i andra hängde man inte med när Sollefteå sedan växlade upp.

– Först och främst har jag lite svårt att förstå varför vi ska spela på den här planen när det finns en alldeles perfekt plan här bredvid. Denna plan är både dålig och hård vilket gör det svårt att spela fotboll, men det finns säkert en tanke med det från Sollefteås håll, säger Frösös huvudtränare Per-Mårten Jonsson efteråt.

Bara åtta minuter in i lördagens möte i Sollefteå hade hemmalaget chansen att ta ledningen när man tilldömdes matchens första straff. Men det blev inget mål och mot slutet av halvleken var det istället Frösö som lade bollen i nätet – trodde man. Men så var inte fallet då matchens huvuddomare Mattias Eriksson redan hunnit blåsa för straff.

– Självklart hade vi velat att det skulle bli mål, men alla hörde att han blåste innan bollen var inne. Sen är det ju tufft att vi missar den straffen, då hade vi kunnat ha en 1-0-ledning i halvtid och det hade ju förändrat matchen. Jag vet inte vad som är fördel, om man ska släppa en sådan situation, men han hade blåst så det är bara att köpa det, även om det kan bli avgörande.

Och avgörande blev det. För istället för en 1-0-ledning gick man på halvtidsvila med 0-0 och i andra halvlek var det istället hemmalaget som blixtrade till rejält och gjorde totalt fyra mål under matchens avslutande 45minuter.

– Det blev en match med lite skönspel och mycket kamp. Första halvlek tycker jag att vi står på bra men det var som inget lag som var bättre än det andra. Andra halvlek så får de ett viktigt mål och det tvingar ju oss att chansa lite mer och när vi går framåt så är deras killar skickliga på toppen. Så vi blev straffade ganska rejält istället.

Lördagens match var även en match som kom att innehålla en del varningar och totalt delades det ut fem gula kort, två av de till gästande Frösö. Men Jonsson tycker inte att det var grinigt på planen.

– Nej det tycker jag inte, men det går inte att spela någon annan typ av fotboll så det blir naturligt mycket kamp. Jag tycker inte att något av lagen spelade fult, utan det var mer dåliga beslut åt båda håll, så det kan man inte skylla på heller.

För Frösö väntar nu en vanlig träningsvecka innan man til lnästa helg beger sig till Sandvik för att revanschera sig och jaga tre nya poäng.

– Det är bara att försöka att få till en bra träningsvecka nu och så hoppas vi på att få tillbaka lite spelare. Sen ska vi försöka att ta tre poäng där borta såklart.

Mer läsning

Annons