Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friska Viljor näracupskräll mot Malmö

Annons
Friska Viljor nära

cupskräll mot Malmö

Friska Viljor klarar 2-2 (1-2) efter ordinarie speltid och förlängning mot allsvenska Malmö FF i svenska Cupen.

Med bara tio spelare (Tobias Åhlander frilägesutvisad) under i stort sett hela matchen (!).

Nu tog dock cupäventyret slut för FV genom att Malmö avgjorde på straffar och vann till slut med 6-5.

- Men jag kan inte vara besviken, utan känner mig istället stolt och glad över det spel som killarna presterade här ikväll, sa FV-tränaren Janne Westerlund direkt efter matchen.

Tränarkollegan i Malmö FF - Tom Prahl - hade dock inte mycket att glädjas över bortsett från slutresultatet.

- Inte alls bra och vi kom undan med blotta förskräckelsen, medgav MFF-tränaren.

Drygt 1 700 åskådare njöt av det vackra vårvädret över Skyttis, men framför allt över hemmalagets respektlösa spel mot Malmö FF. Trots att FV fick sämsta tänkbara start när mittbacken Tobias Åhlander visades av plan sedan han dragit omkull MFF-forwarden Niklas Skoog i fritt läge.

- Vad jag tänkte efter utvisningen..? Var mest nyfiken och se om vi kunde fortsätta spela som vi bestämt innan, och det gjorde vi, fortsatte Janne Westerlund.

Det tog 26 minuter för Malmö att spräcka nollan. En inövad variant efter en vänsterhörna lurade hemmaförsvaret och Peter Ljeh nickade enkelt in 1-0 för skåningarna.

Håkan Boström kvitterade fem minuter senare med ett vänsterskott som gick in i gaveln via MFF-målvakten Friss El Asmar, och sedan antecknade vi också ett ledningsmål för gästerna genom Niklas Skoog innan halvleken var till ända.

- I paus pratade vi om att fortsätta ha tålamod. Inte jaga efter deras bollhållare, för då skulle vi aldrig orka hela matchen. Vi skulle vara noggranna, utan att för den skulle bli feg, berättade Westerlund.

Malmö hade fortsatt stort bollinnehav i andra halvlek, men fick uppriktigt sagt inte ut mycket av det. Friska Viljor försvarade sig utomordentligt och tvekade heller inte att gå till anfall när tillfälle gavs.

Med bara fem minuter kvar av matchen fick Friska Viljor chansen, tog den och gjorde mål. Nyförvärvet från Östersund, Daniel Johansson, slog behärskat in 2-2 i fritt läge och jublet visste inga gränser runt Skyttis idrottsplats.

Matchen gick till förlängning och Malmö var skakade. Ingen snack om den saken. Ännu mer skärrade blev skåningarna direkt i inledningen av den första förlängsningskvarten när planens bäste spelare, försvarsspelaren Mattias Norberg i Friska Viljor, med en välriktad nick tvingade målvakten Driss El Asmar till en fantastisk reflexräddning efter en vänsterhörna.

Bästa chansen för Malmö i förlängningen hade Niklas Skoog, men där svarade hemmamålisen Jörgen Kallin för en enastående enhandsparad.

Det blev oavgjort här också, och inte förrän efter fem straffsparkar (3-4) kunde Malmö säkra avancemang till tredje omgången av Svenska Cupen.

- När det blev straffar visste man att det kunde sluta hur som helst. Men som sagt, jag är inte alls besviken utan det finns mycket positivt vi kan ta med oss från den här matchen, avrundade Janne Westerlund.

I Friska Viljor gjorde hela laget en suverän arbetsinsats. Vi kan dock inte låta bli att nämna Mattias Norberg i backlinjen som var strålande i 110 minuter.

Utan att förringa FV:s fina insats måste vi säga att Malmö var en stor besvikelse. Här har Tom Prahl mycket att grubbla över.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.toFriska Viljor-Malmö FF 5-6 efter straffar 2-2 (1-2)

Friska Viljor: Håkan Boström, Daniel Johansson. Malmö FF: Peter Ljeh, Niklas Skoog.

Utvisning: Tobias Åhlander Friska Viljor

Varningar: Friska Viljor (1), Malmö (3)

Hörnor: 6-7

Domare: Johan Skyttberg, Sundsvall

Publik: 1 712.

Mer läsning

Annons