Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friska Viljor jagar en målspruta från ÖFK

ÖRNSKÖLDSVIK. Alla älskar en målskytt.
Och har man dundrat in nära 150 mål på sex säsonger så är det naturligtvis många som är intresserade av Östersunds målspruta Daniel Johansson.
Så också Friska Viljor.

Annons

23-årige Johansson gjorde 19 mål i norrtvåan den gångna säsongen och han lyckades också sätta ett mycket svårslaget rekord. I den näst sista seriematchen, mot Umedalen, vann Östersund med 91 och Johansson pangade in åtta mål!
Ett skytte som gav eko runt om i fotbolls-Norrland och nu är sundsvallsbon högaktuell för många klubbar. Däribland alltså Friska Viljor.
Han är en härlig bollspelare och sådana är vi alltid intresserade av, säger FV:s fotbollsansvarige Jerry Häggström.

ÖST IN MÅL I ÖFK
183 cm långe och 72 kilo tunge forwarden har spelat två säsonger med ÖFK och öst in mål. Han kommer ursprungligen från Sundsvall har spelat för bland andra Essvik (fyra säsonger i fyran) och Stockvik (en säsong i division II).
De två senaste säsongerna har han alltså tillhört Östersunds FK, men har nu bosatt sig i Sundsvall igen med familjen. En spelare som beskrivs som kvick, teknisk och mycket irrationell på planen. En riktig lirare, alltså.
ÖFK vill behålla honom och har bland annat erbjudit Johansson två träningsfria dagar i veckan så att han ska kunna pendla till Östersund.
FV:s lockbete är tränaren Janne Westerlund som kommer från Östersund och uppenbarligen gillar de två varandra.
Det är utan tvekan en styrka att vi har Janne hos oss. Många spelare är nyfikna på Friska Viljor, säger Jerry Häggström.
Även allsvenska GIF Sundsvall har visat intresse för Daniel Johansson och erbjudit honom att träna med klubben. Men trots att konkurrensen är hård så har Häggström vissa förhoppningar att knyta till sig skyttekungen.

VIKTIG TRIO KVAR
Vi hoppas naturligtvis, men vi får vänta några dagar till innan vi får besked, säger Jerry.
Häggström kan dock glädja sig åt att trion Jerry Carlström, Håkan Östberg och Erik Strömberg blir kvar i FV. Dessutom är det klart att Vidan Naskov fortsätter som andretränare.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons