Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik missar JVM-testet

Annons
Fredrik missar JVM-testet

Sollefteå SK:s skidlöfte Fredrik Byström kvitterade ut en JVM-biljett förra säsongen och dessutom brons i detta stora mästerskap.

Självklart har siktet varit inställt på ett nytt JVM-uppdrag den här säsongen, men nu har Fredrik insjuknat precis före det första av totalt två (nästa i Zinkgruvan) testlopp inför JVM senare i vinter.

- Har inte sovit många timmar i natt. Jag har huvudvärk och känner mig alldeles slut i kroppen, berättade han från bostaden i Sollefteå igår.

Men han har inte uteslutit att han trots allt kan åka något lopp under helgens Rossignol Cup i Skellefteå.

- Alla i SSK åker upp till Skellefteå redan i morgon, men som jag känner mig idag är det tveksamt om jag åker med. Däremot kanske jag siktar in mig på sprintloppet på söndag istället, berättade Fredrik vidare.

Det är sprinten som är nummer ett för Fredrik Byström. Det var i sprint han tog den historiska JVM-medaljen för Sollefteå Skidklubb förra säsongen.

- Har tränat sprint lite extra inför den här säsongen och givetvis hoppas jag få en ny chans i JVM. Det är i alla fall mitt stora mål i vinter.

Fredrik Byström har också övertygat så här i inledningen av säsongen och han medger också att det känts väldigt bra under hösten och förvintern.

- Inga skador och inga sjukdomar att tala om heller. Typiskt att det ska bli så här före cuptävlingen i Skellefteå. Men det är inte så mycket jag kan göra någonting åt, utan jag kan bara hoppas att jag blir frisk igen så snabbt som möjligt.

Fredrik berättade dock att kändes lite, lite bättare igår:

- I natt mådde jag inte alls bra, men nu på eftermiddagen är det lite bättre. Och jag hoppas att det fortsätter åt rätt håll.

Sollefteå SK kommer att vara väl representerade i Skellefteå i helgen. Ur herrjuniortruppen startar Magnus Jonsson, Fredrik Uusitalo, Viktor Hellström (ny från Bondsjöhöjden), Daniel Skoglund och förhoppningsvis Fredrik Byström.

Två SSK-tjejer på startlinjen, nämligen Anna Byström och Martina Styf.

Jonny Dahlgren

070 - 566 74 53

Mer läsning

Annons