Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Lindström VC-fyra i Österrike

/

Fredrik Lindström gjorde ett kanonlopp och körde upp sig till fjärde plats i herrarnas jaktstart över 12,5 kilometer i Hochfilzen, Österrike.

Han var bara 11,3 sekunder bakom vinnaren som var slovaken Jakov Fak.

Annons

Det här var Fredrik Lindströms klart bästa insats i världscupen den här säsongen. Han gick ut som 12:a i loppet och hade 37 sekunder att plocka in på täten.

Fredrik avancerade allt eftersom under loppet och han gjorde det framför allt genom att han var så stabil på skjutvallen. Bara ett missat skott totalt på fyra skjutningar och med den noteringen var han en av sex i hela fältet som stod för den bedriften.

Det var oerhört rafflande framför allt i slutet av loppet. I sista skyttet missade nämligen alla fem i täten varsitt skott och det öppnade möjligheter för Fredrik som sköt fullt.

Men avståndet var ändå 9 sekunder fram till täten när Fredrik gick ut på spurtvarvet. Han avslutade starkt och tog en placering, men det fanns inte krafter för att lägga i en överväxel och ta fler placeringar den här gången

Fast en fjärde plats är väldigt bra och det här var ett tydligt kvitto på att Fredrik har kapacitet att vara med och fightas med de allra bästa i världscupen även den här säsongen.

Ryssen Dmitry Malyshko var tvåa och fransmannen Martin Fourcade världscupledaren, åkte in som trea.

Övriga svenskar var Björn Ferry som blev 18:e, Carl-Johan Bergman 20:e och Christoffer Eriksson 50:e.

Mer läsning

Annons