Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik - AIK:s nolla i målet

Annons


Fredrik - AIK:s nolla i målet

En nolla betyder så mycket - för en ishockeymålvakt.

- Även om det kanske låter som en sliten klyscha, så är det faktiskt något speciellt att åka av isen utan att ha släppt någon puck förbi sig, erkänner Fredrik Hagberg, 25,framgångsrik burväktare i AIK Hockey.

Fredrik spelade i säsongens sista hemmamatch sin första "noll-match" i AIK-munderingen.

Även om AIK Hockey totalt dominerade mötet mot Kovland (8-0 i mål, 32-17 i skott), så var det ändå en bra prestation av Fredrik att hålla nollan.

Den förste att påpeka detta var tränaren Jens Larsson:

- Frånsett den första perioden fick ju Fredrik bara stå stilla i sin bur och titta på. Sedan kom Kovland i något ströanfall, och då gällde det för honom att vara på alerten. Det var han hela tiden, och det har han all heder av, berömde tränaren.

En annan AIK-spelaren som kunde sträcka på sig lite extra efter matchen var forwarden Stefan Gradin, 25. Att göra mål i matchens s i s t a sekund är ungefär lika ovanligt som att vinna på tipset.

Det händer.

Men förmodligen bar en gång i livet.

- Jag har aldrig varit med om något liknande, garvade Stefan.

150-talet åskådare jublade åt den läckra avslutningen.

Matchklockan visade på 19.59 av tredje perioden när Gradin fick skottläge, siktade in sig och sköt.

Pang i nät bakom Kovlandsmålvakten Björn Jonsson.

Officiell tid för målet: 20.00

- Matchen var ju avgjord långt tidigare, men visst kändes det skönt, tyckte han.

Det bästa med gårdagens match i Högslättenhallen var annarsÖslutsignalen! För det blev en sådan match: en enda lång väntan på "Hesa Fredriks" sista signal.

Första perioden var annars ett effektivt sömnpiller från AIK:s sida. Sen vaknade laget. En stark mittenperiod räckte för att visa den rätta kunskapen. Fortsättningen blev en ren formalitetÖ

Bästa formation i AIK var som vanligt den med Henrik Munther och Andreas Åström som backar bakom Johan Granlöf, Stefan Gradin och Pa Jallow. 5-0 noterade formationen med Gradins 8-0-fullträff som pricken över i:et.

Olle LarssonAIK Hockey-Kovland8-0 (1-0, 3-0, 4-0)

Första perioden: 1-0 (16.00) Robert Kassberg pass Andreas Åström och Pa Jallow, spel 5-4. Andra perioden: 2-0 (5.38) Johan Granlöf pass Stefan Gradin, 3-0 (14.59) Stefan Gradin u.a. 4-0 (17.57) Johan Granlöf pass Pa Jallow och Stefan Gradin. Tredje perioden: 5-0 (5.21) Stefan Andersson pass Milan Novy, 6-0 (15.06) Johan Granlöf pass Stefan Gradin, spel 5-4, 7-0 (15.57) Milan Novy u.a., spel 5-4, 8-0 (20.00) Stefan Gradin pass Johan Granlöf.

Utvisningar: AIK: 6 x 2 min. Kovland: 9 x 2 min.

Skott: 32-17

Publik: 150

Domare: Hans Skoglund, Härnösand

Mer läsning

Annons