Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångar i Sum-Sim

Annons
Framgångar i Sum-SimHärnösands simsällskap tog ett stort kliv rakt in i svenska simeliten vid Sum-Sim (ungdoms-SM) i Linköping i helgen.

Sebastian Stattin och Martin Brattmyr kvalade båda in till final och Einar Holm var bara ett armtag från en finalplats .

Sebastian, Martin och Einar kvalade in till mästerskapen på de allra sista tävlingarna för säsongen men väl på plats i bassängen simmade de helt respektlöst.

På 100 bröst pojkar 12-13 år slog Sebastian Stattin,12 år, personligt rekord med över 4 sekunder i försöken på tiden 1.18.94. En tid som var exakt 4 sekunder snabbare än närmaste 12-åring i Sverige och innebar 5:e tid till final.

Finalen vanns därefter av Niklas Tour på nya mästerskapsrekordet 1.14.32 och Sebastian slutade 6:a bland de ett år äldre konkurrenterna.

Martin Brattmyr fick sitt stora genombrott i mästerskapen och kvalade även han in till final på 100 bröst.

I klassen pojkar 14 år kvalade Martin in till final på tiden 1.17.51 som 6:e man för att sen i finalen tappa två placeringar och bli 8:e man.

Martins debut i simeliten har gått mycket fort och för bara ett år sen var han inte bland de 30 bästa i sin åldersklass. Nu är han knappa tre sekunder från sveriges bäste bröstsimmare i pojkar 14 år.

Einar Holms utveckling som simmare är än mer anmärkningsvärd.

För ett år sen var Einar, 14 år, rankad kring 50:e plats i sin åldersklass men nu var han bara tiondelar från en finalplats på 200 frisim.

Einar slutade nu som 10:e man i försöken på tiden 2.13.85 vilket var personligt rekord med nästan tre sekunder.

- Killarna har simmat fantastiskt bra och visat att de är bäst när det gäller. Två finalplatser och snudd på en tredje var bättre än vad jag vågat hoppas på, säger tränaren Dennis Flinkfeldt.

Charlie Bostedt, Sollefteå, deltog även han på Sum-Sim men simmade i helgen en bit under sin förmåga.

På 200 rygg blev Charlie 18:e man på tiden 2.27.45 och på 100 rygg 21:e man på tiden 1.07.61.

Charlie Bostedt simmar kommande helg junior-SM i Landskrona och kanske har han spetsat formen tills dess.

Vid samma tävling gör Malin Borg, Härnösand, mästerskapsdebut där hon kommer att simma sprintdistansen 50 bröst.

Mer läsning

Annons