Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå måste bytaefter nej från Junsele

Strömsberg i Tierp blir den klubb som tar/tvingas spela i division 2 Norrland och samtidigt sparkas Timrå bort från mellersta till södra division 3.

Annons

Det här blev följderna av att Junsele IF tackade nej till avancemang uppåt i seriesystemet vilket klubben meddelade till Svenska Fotbollsförbundet i förra veckan.

SVFF erbjöd först Sölvesborg en plats i tvåan och de tackade ja direkt. Därefter fick man flytta eftersom på lagen och till sist landade de i division 2 Norrland dit alltså Strömsberg flyttas från at ha spelat i division 2 Norra Svealand tidigare.

– Förbundet ska klubba igenom detta på repskapet nu till helgen, men Strömsberg har accepterat förändringen, berättar Ulf Lindberg på Svenska Fotbollsförbundet.

I och för sig hade Strömsberg inte så mycket att välja på eftersom ett nej från dem hade inneburit att de flyttats nedåt i seriesystemet.

Men de drabbas av väldigt långa resor i den här serien och det slår mot deras ekonomi. Enbart bortamatchen mot Assi från Kalix innebär en resa på drygt 170 mil tur och retur.

Eftersom Junsele meddelade sitt beslut i god tid före repskapet får de behålla sin plats i division 3 Mellersta Norrland vilket i sin tur innebär ett överskott med ett lag i serien. Det gör att förbundet flyttar Timrå till division 3 Södra Norrland.

Mer läsning

Annons