Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå satsar hemvävt

/

Sollefteå GIF markerar nu tydligt att de menar allvar bakom satsningen på hemvävt istället för dyrbara spelarköp från bland annat utlandet.
De visar Sollefteå genom att de kommit överens med sex spelare med ett tidigare förflutet i klubben eller från föreningar i närområdet.

Annons

– Man skulle kunna säga att vi gör en form av nystart med värderingar som att vi ska vara ett stort kompisgäng med bra sammanhållning. säger sportchefen Anders Qvist och tillägger med ett leende:

– Fast självklart ska vi vara ett bra fotbollslag också.

Tre spelare har Sollefteå hämtat från Junsele och det är målvakten Felix Henriksson, ytterbacken Markus Sjödahl samt Patrik Kallin som kan användas både i försvaret och på mittfältet.

Därutöver återvänder Per Bergström till Sollefteå efter några säsonger i Undrom där han i huvudsak spelat i försvaret, men avrundade den gångna säsongen i anfallet och gjorde en hel del mål i sin offensiva roll.

Anfallsspelaren Mats Larsson gör comeback i Sollefteå. Mats spelade en del med Forsmo den gångna säsongen men satsade mesta krafterna på ishockeyn i Sollefteå Hockey där han spelar just nu.

Slutligen kan vi berätta att Andreas Lindström, som fick benet avsparkat i premiären mot Älgarna 2011, tar upp satsningen igen i Giffarna. Andreas spelade också en del med Forsmo den gångna säsongen men har nu sagt att han är beredd att satsa högre upp i seriesystemet igen.

Det Sollefteå ännu inte gjort klart är vem som ska assistera Conny Uppling, men det arbetet pågår och de räknar med en lösning framöver.

– Sedan kan jag väl också säga att den enda som definitivt lämnat oss är Rasmus Bergström som börjat på fotbollsgymnasiet. Det är några som flyttat på grund av arbete och studier, men de för vi fortfarande en dialog med, avrundar Anders Qvist.

Mer läsning

Annons