Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryssland kvitterade på tilläggstid

/

Englands Eric Dier såg ut att bli matchhjälte mot Ryssland, tack vare ett vackert frisparksmål.
Men på tilläggstid förstörde Denis Glusjakov den brittiska festen.
Matchen slutade 1–1.

Annons

Efter ett stort engelskt spelövertag fick de till slut in bollen i mål en dryg kvart från slutet.

En frispark ur bra läge, Wayne Rooney – som några minuter tidigare skjutit en frispark över målet – låtsades vara sugen på att ta den, men istället var det Tottenhamspelaren Eric Dier som sköt bollen över muren och under annars storspelande Igor Akinfejevs ribba.

Det blev dock inte det segermål det verkade bli.

På tilläggstid nickade Alexej Berezutski in bollen mot mål, och Denis Glusjakov kunde inte låta bli att kicka till den lite extra.

Den tänkta gruppfinalen mellan England och Ryssland började annars i högt tempo. Redan under matchens första tio minuter hade det skapats flera målchanser. Britterna hade det mesta av bollinnehavet men ryssarna hotade flera gånger med snabba spelvändningar.

Dele Alli och Adam Lallana var riktigt pigga, Lallana hade dessutom ett riktigt bra skott som smet utanför, och förbundskapten Roy Hodgson verkade ha tagit ut rätt mannar till EM-premiären.

Notervärt i övrigt är att det var fem spelare från Tottenham i Englands startelva. Roy Hodgson valde dock bland annat att lämna Jamie Vardy, succéanfallaren i Leicester, utanför den för att i stället satsa på Raheem Sterling.

England möter nu Wales, som vann sin EM-premiär, i nästa gruppspelsmatch.

Mer läsning

Annons