Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbarna rasar över sämre tider i Höglandshallen

Under några år har Höglandshallen prioriteras för fotbollen. Nu är hallen öppen för alla.
– Vi tycker det är konstigt att man inte pratade med alla klubbar först, säger Hasse Strandberg som är ordförande i Friska Viljors fotbollssektion.

Annons

27 maj 2009 beslutade Kultur- och fritidsnämnden att Höglandshallen (22x42 meter) prioriteras för fotbollsföreningarna i kommunens högsta seriesystem från och med 1 november 2009 till utomhussäsongen påbörjas. Ett beslut som ändrades i augusti 2012.

– Det med tanke på att en fotbollshall skulle byggas och minskad efterfrågan på träningstider i Höglandshallen, säger Johan Strömqvist som är idrottsstrateg på Fritidsenheten.

– Vi anser att det är ett år för tidigt att ändra tiderna i Höglandshallen, säger Hasse Strandberg.

I september erbjöds Anundsjö, Själevad, och Friska Viljor dessa tider i Höglandshallen: Tisdag, onsdag och torsdag från 21.00-22.00. Fredag: 19.00-22.00. Lördag och söndag: 17.00-22.00. Det blir totalt 16 timmar varje vecka.

– Det är en ren skandal att vi fått så få och dåliga tider. Och det är konstigt att kommunen inte hörde av sig till oss när de ändrade beslutet. Vi kommer att åka till Kinahallen i stället, säger Anundsjös sportchef Bruno Nilsson.

Hasse Strandberg säger att man ännu inte fått veta vilka tider man fått.

– Höglandshallen borde vara vikt för fotbollen. Och det är betydligt fler lag än de som ligger högst upp i seriesystemet som vill träna tidigt och ofta under vintermånaderna, säger Själevads nye tränare Tommie Andersson.

Hallen skulle vara klar 1 februari men den blir försenad med cirka sex veckor på grund av takraset. Därför hade Friska Viljor, Anundsjö och Själevad önskemål om att kommunen skulle öppna Skyttis konstgräsplan 1 februari.

– Men det blev nej. Svaret var att det blir för dyrt, säger Hasse Strandberg.

Även FV och Själevad funderar på att träna i Kinahallen i Ullånger.

Mer läsning

Annons