Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Forsberg blev målskytt i genrepet inför EM – här är mittfältarens match minut för minut

Artikel 2 av 51
EM 2016
Visa alla artiklar

Sundsvallssonen Emil Forsberg startade för Sverige mot Wales i genrepet inför EM – och blev målskytt. Sporten var på plats på Friends Arena och specialstuderade Forsbergs 61 minuter på planen. Här är hans insats i detalj.

Annons

TV-klippet: Sportens Oskar Lund om EM-genrepet: Forsberg en av planens absolut bästa.

Sebastian Larsson kramar om Emil Forsberg efter 1-0 under söndagens fotbollslandskamp mellan Sverige och Wales på Friends Arena i Stockholm.

Läs också: Så var Sveriges EM-genrep mot Wales – minut för minut

Läs också: Två ex-giffare målskyttar i Sveriges EM-genrep

1. Forsberg tog en djupledslöpning på vänsterkanten och får en fin passning av Kim Källström. Forsbergs inspel blockas, men leder ändå till slut fram till matchens första målchans när Martin Olsson skjuter över.

4. Sundsvallssonen kom över på högerkanten, fick en boll i djupet av Mikael Lustig och ordnade sedan matchens första hörna. En hörna som Mikael Lustig nickade över.

6. Mittfältaren fortsatte att vara aktiv och drev först upp ett anfall centralt i banan. Sedan väggade Forsberg med Zlatan Ibrahimovic för att till slut hitta fram till Marcus Berg, efter att Forsberg fått en passning från Sebastian Larsson, i ett bra läge. Bergs skott täcktes dock undan.

9. Forsberg sökte Zlatan Ibrahimovic med en passning – men lagkaptenen nådde inte bollen och Wales kunde bryta.

12. Kim Källström slog en lång boll mot bortre stolpen som Forsberg nickade in mot mål, men det blev aldrig riktigt farligt.

25. Andreas Granqvist avancerade och slog en fin djupledsboll mot Forsberg som stormade fram. Mittfältaren blev avvinkad för offside, men på reprisen såg det ut att vara felaktigt.

28. Forsberg fick ett instick av lagkapten Ibrahimovic och kapades fult utanför straffområdet. Frisparken var solklar och det var Zlatan som tog hand om den. Skottet täcktes av muren.

35. Sverige kom i en spelvändning med Zlatan, Berg och Forsberg. Zlatan spelade Berg som slog in bollen, men den täcktes till hörna. Hands tyckte Forsberg som var snabbt framme till domaren.

40. Zlatan Ibrahimovic fick bollen, höll i och framstormandes kom Emil Forsberg. Ex-giffaren fick tag i bollen utanför straffområdet, avancerade och placerade behärskat in 1–0.

48. Forsberg stod för en läcker tunnel på vänsterkanten och trampade loss. Han avancerade hela vägen in mot straffområdet innan Wales kunde få undan bollen.

54. Zlatan tog en kort hörna till Forsberg som väggade tillbaka, och Zlatan fixade en hörna.

55. Kort därefter fick Forsberg bollen i straffområdet och spelade över till Mikael Lustig vars avslut täcktes undan.

57. Emil Forsberg drev upp ett anfall på vänsterkanten och spelade in till Zlatan, vars skott täcktes till hörna. På den efterföljande hörnan tryckte sedan förre GIF Sundsvallspelaren Mikael Lustig in 2–0.

61. Efter en dryg timme klev Emil Forsberg av till fördel förJimmy Durmaz. Samtidigt som Forsberg klev av lämnade även Zlatan Ibrahimovic och Oscar Lewicki planen.

Mer om Emil Forsberg

Läs också: Emil Forsberg efter 0–0 mot Slovenien: "I spelet med boll måste vi bli vassare"

Läs också: Sundsvallssonens makalösa resa – från Viforsen i Medskogs till Parken i Köpenhamn

Se också: Landslagsstjärnan Emil Forsberg efter GIF Sundsvalls derbykross

Se också: Här EM-laddar Emil Forsberg med GIF Sundsvall

Läs också: Efter EM-beskedet – unikt möte hemma hos Emil Forsberg i Leipzig

Se också: Exklusivt: Följ med hem till Emil Forsberg – han och sambon berättar om proffslivet och stundande bröllopet

Sveriges Emil Forsberg med boll framför Wales Jonathan Williams och Sveriges Oscar Lewicki under söndagens fotbollslandskamp mellan Sverige och Wales på Friends Arena i Stockholm.

Sportens Oskar Lund på plats på Friends Arena.

Alla artiklar i
EM 2016