Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiskt när FV U17 besegrade GIF Sundsvall

En mycket nöjd FV-tränare, Roger Westin, kunde konstatera att det man i laget hade som målsättning inför matchen mot GIF Sundsvall på Skyttis, föll väl ut.
– Vår gameplan var att låta GIF:arna föra spelet och vi skulle då få möjlighet att ställa om snabbt vid bollvinster framför allt på mittplan. Vi hade pratat om att de fick anfalla på kanterna men inte spela förbi oss centralt.
Detta gjorde FV riktigt bra, låg samlat, flyttade laget bra och var aggressiva.

Annons

Första halvan av 1:a halvlek präglades av ställningskrig med några halvchanser för GIF:arna. Hemmaledning dock på en omställning där Johan Gustafsson spelar perfekt till Elis Karlsson, som driver och vinklar in bollen i bortre burgaveln. Kvitteringen efter cirka 35 minuter är följden av att GIF:arna kommer runt på vår vänster kant, får till ett inspel till bakre stolpen där det står en spelare som enkelt trycker in bollen.

Starten av andra liknade första halvlek, GIF:arna försöker hitta öppningar och FV får möjligheter till snabba omställningar. På en sådan spelar William Hansson fram Linus Nordin, som mitt på motståndarnas planhalva rycker loss och lägger enkelt in 2–1. Kort därefter får GIF:arna straff, som Tobias Andersen räddar.

Sedan kom 2–2-målet på en omställning där FV tappar boll och inte hinner hem. Ett snyggt inspel som förvaltades på bästa sätt.

Inte långt därefter får FV omställningsmöjlighet igen. Denna gång spelar Isak Sedin elegant fram Elis Karlsson på kanten där skottet styrs på en utespelare i mål, 3–2.

I 75 min skapar FV kanske matchens anfall med en frispelning av Linus Nordin som målvakten räddar, på returen så håller Isak Sedin på att göra årets dribbling med en snurrfint á la Anders Svensson. Sedan sker en del domslut som gör att stämningen på plan och vid båsen blir irriterat. Bland annat blir en spelare i GIF:arna varnad för andra gången och utvisad. I en ny straffsituation blir gästernas spelare varnad för filmning. Det gör att sista 10 minuterna blir lite stirrigt.

GIF:arna går för kvittering, FV faller lite tillbaka och några halvchanser skapas. Dock ingen av hög karat. Domaren blåste av i 93 minuten och en mycket sevärd match var slut.

En stark insats av FV-truppen och en fin skalp.

Tompa N

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons