Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara fem kvar från 2010

/
  • Tommie Andersson från 2010 då han förde upp Själevad till division 1. Nu är han tillbaka i klubben, men bara fem spelare är kvar från 2010. Foto: JAN DUFVA/ARKIV

Det har hänt mycket i Själevad sedan Tommie Andersson tränade laget för två år sedan.
– Fem är kvar. Många yngre har kommit in, säger Andersson som ser ut att få behålla två rutinerade stöttespelare.

Annons

Det handlar om målskytten Josefin Larsson och mittfältaren Josefine Engwall.

– Man måste ha en bra blandning av yngre och äldre spelare. Framförallt nu när vi ska spela i en sådan tuff serie som division 1, säger Själevads nygamle tränare Tommie Andersson.

Två andra ur det äldre gardet finns inte med i Själevad kommande säsong. Johanna Engwall (äldre syster till Josefine) lägger av med fotboll och som vi har skrivit tidigare ska Veronica Lundholm bli mamma.

38-årige Tommie Andersson tränade Själevad under fem år i början av 2000-talet. Han tog klubben till allsvenskan. Han var tillbaka i Själevad 2010 då man vann division 2, men Andersson följde inte med till ettan.

– Jag hoppas vara kvar längre nu. Bra för både klubben och spelarna.

Andersson är hungrig och sugen igen efter ett års uppehåll från tränarrollen.

– Jag är tacksam över att jag kan syssla med fotboll i Ö-vik. Och ingen klubb i stan har en högre ambitionsnivå än Själevad. Spelarna brinner för det – en helt annan inställning jämfört med grabbarna.

Tommie Andersson tränade division 3-laget Friska Viljor 2011. I år har han varit med i olika fotbollsprojekt i södra Sverige.

Andersson hyllar Själevads samarbete med Domsjö.

– Mycket viktigt och ungdomarna kommer från Domsjö. Målsättningen är att fostra egna spelare och vi ska inte värva. Man ska gå upp med sitt eget lag. Når vi högre kan det bli aktuellt att plocka hit spelare utifrån.

Tommie Andersson får Tobias Åhlander, 33, som assisterande tränare.

– Han är ambitiös och har visat i några år att han vill satsa på det här. Jag har pratat med Tobias tidigare i olika ledarroller.

Tommie har länge sökt medhjälpare som nyss avslutat som spelare – och de han tror kan bli bra ledare.

– Det har varit nästan omöjligt. Därför är jag mycket glad att Tobias tagit på sig detta. Dessutom är det bra att han är tränare på fotbollsgymnasiet, för då får vi en bra länk där, säger Tommie Andersson.

Mer läsning

Annons