Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allison nära Södra

/
  • Om Jönköpings Södra får en anfallare utlånad hamnar Anthony Allison med största sannolikhet hos superettanlaget.

Vad händer med anfallaren Anthony Allison egentligen?
– Vi är fortfarande intresserade, men vi måste få Finnur Justinussen utlånad innan vi kan börja förhandla med Härnösand, säger Jönköpings Södras tränare Mats Gren.

Annons

– Allison blir nog inte kvar i Härnösand, men om HFF inte kan tjäna pengar på försäljningen stannar han, säger Tore Eliasson som slussar spelare från Liberia till Norden genom företaget Lib Sports.

Allison har ett år kvar på kontraktet med division 2-laget Härnösands FF.

Tidigare uppgifter i den här tidningen har gjort gällande att Jönköpings Södra backat gällande Allison.

– Att vi har sagt nej på grund av att Härnösand velat ha för mycket pengar är helt taget i luften. Vi har inte ens börjat förhandla, säger Mats Gren.

Liberianen/amerikanen Anthony Allison, 25, provspelade med superettanklubben Jönköpings Södra i november.

– Vi har följt honom ett tag. Förutom att han är snabb och en bra målskytt så är han bra att hålla tag i bollen, berömmer den gamle storspelaren Mats Gren som nyligen avslutade sin första säsong som tränare för Södra.

Men om det ska bli en affär krävs det att Jönköpings Södra hittar en klubb som vill låna anfallaren Finnur Justinussen som är från Färöarna. Det har pratats om en utlåning till Härnösands FF. Men Justinussen ville inte till Norrland.

– Nu kanske vi har hittat en klubb som passar för alla, säger Mats Gren.

Tore Eliasson meddelar att Anthony Allison kommer att visa upp sig för superettanlaget Landskrona BOIS i början av januari. Inte omöjligt att han även provspelar med division 1-laget Sirius.

Jönköpings Södra har som bekant haft Sam Johnson, 19, på provspel. Liberianen Johnson gjorde stor succé som yttermittfältare i Härnösands FF under hösten.

– Det var nära att vi tog Sam, säger Mats Gren.

Johnson hamnade hos division 1-laget IK Frej Täby.

Mer läsning

Annons