Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll: En serie i spillror

/
  • Om inget lag dyker upp i sista stund kommer det bara att finnas fyra lag som har anmält sig till damfyran i fotboll 2014.

Än så länge har bara fyra lag anmält sig till division 4 damer i Ångermanland.
Det blir inte mycket till serie – och Ångermanlands Fotbollförbund vet i dagsläget inte hur det ska hanteras.
– Det är olyckligt. Sex lag skulle behövas, säger Sven-Erik Forsgren.

Annons

Den gångna säsongen var tanken först att tio lag skulle ingå i division 4 damer, men av olika anledningar försvann fyra lag. De sex återstående lagen fick möta varandra tre gånger – i stället för två som normalt – för att få ihop till 15 omgångar.

Till säsongen 2014 ser det ännu tunnare ut. Ännu finns inget färdigt serieförslag, men verkligheten är den att det bara är fyra lag som har anmält sig till serien i dagsläget.

– Vi väntar också på besked från BIK och Älandsbro, de är tveksamma så vi har gett dem lite längre betänketid, berättar Sven-Erik Forsgren, ordförande i ÅFF:s tävlingskommitté.

Gideälven, som slutade sist i division 3 i fjol, har tillkommit i serien, liksom nystartande Skorpeds SK. Men samtidigt har både Frånö och Modo tagit klivet upp till trean och Älandsbro är alltså ett osäkert kort.

– Jag vet faktiskt inte hur vi ska göra om det bara blir fyra lag. Det är en knivig situation. Enligt det system vi har ska det vara en seriepyramid. Om vi flyttar upp lagen från fyran och gör två division 3-serier i stället, kan det dessutom vara risk för att vi tappar lag från fyran. Det är inte så kul att åka på storstryk, säger Sven-Erik Forsgren, som menar att sex lag egentligen är ett minimum.

– Då får man i alla fall ihop till 15 omgångar.

Hur ÅFF löser situationen återstår att se.

– Till veckan kanske vi tar något beslut. Alla vill ju veta så tidigt som möjligt hur det blir, så att serierna kan lottas och lagen kan boka upp planer.

Till division 3 är i elva lag anmälda, i stället för tio som är normalt. Enligt Sven-Erik Forsgren beror det på att Moliden tillkom när de tog ett kliv ner från division 2.

– Det finns en regel som säger att man får begära att gå ner en serie, förutsatt att man betalar en viss extrasumma. Jag tror att det är tre gånger anmälningsavgiften. Så att de går från tvåan till trean – och inte börjar om längst ner i seriesystemet – är inget regelbrott, säger Forsgren.

Mer läsning

Annons