Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvånande att ”Molla” dök upp

En Timråseger på de senaste tio matcherna. Sist så det bara skriker om det. Ut med Peo Larsson och in med gamle Modohjälten Lars Molin i båset.

Annons

Och vips två poäng mot Modo.
Så det skulle tyda på att byter man tränare så är genast lyckan gjord?
Knappast.
Jag tror att det var väl tidigt av Timrå-fansen att som de skanderade igår efter matchen utropa Molla till kung.
Om man säger så.
Alltså, jag har generellt ingenting emot att lag kickar tränare (de får alltid nytt jobb och har ekonomiskt både hängslen och livrem), och ibland måste någonting göras.
Men historien säger väl snarast att ett tränarbyte i slutändan ändå oftast visar sig göra varken till eller från.
Så fansen och media i Medelpad ska nog inte ropa hej än på ett tag. Och själv tror jag inte att de kommer att få göra det över huvud taget den här säsongen.

Jag har ingenting emot Molla, alls inte, men ärligt talat var jag förvånad när han plötsligt dök upp i diskussionen. Tror att sportchefen Kent Norberg kunnat göra ett väl så bra jobb, och jag förstod inte riktigt varför han inte stod kvar i båset allrahelst som han ju faktiskt stod där när Timrå tog den enda segern på de tio matcher som gått sedan laget senast vann. Mot Modo var det om någon undrar...
Men jag snackade med Nubben före matchen i går och han berättade att anledningen till att han inte tog jobbet var att han har ett civilt arbete vid sidan om, som han inte vill släppa.
Nu var det knappast heller Mollas uppdykande och jobb i båset som gav Timrå tvåpoängaren i går s-å enkelt är det definitivt inte.
Snarare då en rejäl viljeinsats av spelarna väldigt bra gjort att komma igen från underläge tre gånger och, ärligt talat, en rätt kass Modoinsats.
Timrå har ju blivit Modos verkliga bogey team sju Modopoäng av 18 möjliga förra säsongen, fyra av nio den här och det verkar som om Modoiterna bara inte kan vara riktigt bra mot Timrå.

Tycker som Jim Brithén att det var svagt av Modo att tappa det initiativ laget tog första tio. Hade det fortsatt så hade det blivit fyra-fem puckar upp för Modo utan vidare.
Däremot håller jag inte med Brithén om att det var en massa onödiga utvisningar som gjorde det hela. Sanningen är ju att Modo precis som Timrå gjorde sina två första mål i power play.
Och nog sjutton ska man väl kunna återta initiativet på 50 minuter om man nu tappar det efter tio! Så pass mycket bättre är Modo än Timrå i grunden som lag.
Försvarsspelet var dåligt bara Lintner, fast han drullade några gånger med pucken, och Lars Jansson höll måttet av backarna och det slarvades och strulades alldeles för mycket.

Det sitter väl i psyket antar jag. Står det Timrå på motståndarnas tröja är det snart sagt omöjligt att vara bra.
Nå, ingen större skada skedd trots allt. Modo fortfarande klar fyra i tabellen och inget av lagen bakom ser ut som direkta hot just nu.
Det mest negativa är väl att Modo har tre matcher kvar mot Timrå...
Fast Wernblom-Wahlberg-Högardh var åter rinkens bästa kedja. Högardh sådär, men Wahlberg ypperlig och Werner var bara marginaler från (ytterligare) ett par fullträffar.
Däremot funderar man ju lite på vart Mattias Weinhandl tagit vägen. Förhoppningsvis kommer han snart fram igen ur den skugga han befunnit sig i sedan Sweden Hockey Games.
nnn
Nisse Ekman tycker att man ska offentliggöra spelarlönerna i elitserien, på samma sätt som i NHL.
Djurgårdaren tror att lönerna därmed skulle trissas upp, på samma sätt som där över.
Tror inte jag.
I så fall måste Ekman tala om var de redan i dag hårt ansträngda klubbarna ska ta pengarna till de ökande lönerna ifrån.
Dessutom tror jag nog att det är bäst för lirarna att vi i-n-t-e vet vad en del av dem tjänar. Om du förstår.
nnn
Detroit skickar över en målvakstränare som drillar Stefan Liv i två veckor.
Kul?
För HV 71 Liv spelar väl fortfarande där?
nnn
För övrigt håller jag med Rickard Fagerlund mer prestationskontrakt i elitserien!
nnn
HV 71Linköping 08.
Någon fattar?
Någonting?
nnn
Och Modo som har Linköping borta i morgon...
nnn
Är Pär Styf
a) tuff,
b) någonting som börjar på f och slutar på g, eller
c) har han Modokomplex?c) har han Modokomplex?

ULF HÄGGQVIST

Mer läsning

Annons