Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första segern för kompisarna

/

Första V75-segern för kompisarnaupplevde på lördagen sin största stund på travbanan.

För andra gången var han med på V75, och det blev seger med Demo.

I sulkyn satt kompisen och proffstränaren Jörgen Berglund som vann sitt första V75-lopp.

Annons

Det var många som hyllade Jorma Kallunki och Jörgen Berglund efter segern i V75-2 med Demo på Bergsåkerstravet.
Och lyckan hos Berglund gick inte att ta miste på.
– Det är en tuff bransch med många bra proffskuskar som bara åker runt och kör travlopp. Det är svårt för vi mindre kuskar och tränare, därför känns det så jäkla kul att få vinna på V75, för det är ju det största, sade Berglund.
Tränare Kallunki och Berglund är kompisar sedan länge. Det var Jörgen som tränade Demo när travlivet började på allvar för den kapable femåringen. Men när Berglund flyttade proffsrörelsen till Bollnäs lämnade han ifrån sig Demo till Kallunki.
– Jarmo har gjort ett kanonjobb med hästen och det känns väldigt roligt att få vinna med en häst som bästa kompisen äger och tränar, sade Berglund.
Det var en rafflande inledning där Demo lyckades komma ner i rygg på ledaren och storfavoriten Mellby Brunello.
– Min häst var så pigg och jag skrek till Erik Adielsson att köra undan så jag kunde komma ner i rygg. Men han skrek tillbaka att han inte kunde köra fortare. Som tur var kom jag ner i rygg och där avgjordes loppet. Vi kom ut 100 meter från mål och då tog Demo i enormt, det var bara att hålla i sig sista biten, sade Berglund med ett skratt.
Jarmo Kallunki tog framgången med stort lugn.
– Det var ju kul det här, och nu blir det en bra jul, kommenterade han stillsamt.
Kallunki bor i Nyland i Ådalen. Han tränar åtta hästar på hobbynivå och hade även med Doc Neo i samma V75-lopp. Han kördes av Kristina Wallin men det blev galopp. Wallin är annars första kusk på Demo men valde nu att köra Doc Neo.
– Nu är Demo klar för V75-final på Solvalla i februari och det skulle förstås vara roligt att få köra honom där också, men vi får se, jag är väldigt lycklig över den här vinsten, sade Berglund som tränar blott sju hästar. (TT)

Mer läsning

Annons