Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första pallplatsen för Näslund

Skicrosslandslaget var redan ett stort medaljhopp inför OS i Sotji.

När Sandra Näslund på torsdagen tog sin första pallplacering blev chanserna ännu större.

– Känns väldigt coolt, riktigt kul också, säger Näslund.

Annons

Med tre veckor kvar till OS seglar Sandra Näslund upp som en ny medaljkandidat. När skicrosstävlingen i franska Val Thorens avbröts efter starka vindar gällde kvaltävlingen som slutresultat och Näslund hade plötsligt tagit sin första pallplacering.

– Hon seglar upp lite som en medaljkandidat till Sotji, det går inte att förneka, säger förbundskapten Tommy Eliasson till TT.

17-åringen från Kramfors har under säsongen tagit stora steg framåt, men med en nionde och tolfte plats som bäst trodde hon själv inte på en pallplats.

– Det var väldigt överraskande, jag åkte ju bra i kvalet men trodde väl inte att det skulle räcka så långt, säger Näslund till TT.

Till Sotji åker Näslund för att se, lära – och göra en bra tävling. Men ska man tro förbundskapten Eliasson är framtiden ljus.

– Hon är ung och lovande i sammanhanget. Men jag tror vi kommer se tillbaka på den här dagen som när vi såg en ny stjärna födas, säger Eliasson.

För Anna Holmlunds del fortsätter jakten på formen. Holmlund hann med att åka ut i åttondelsfinalen innan tävlingen avbröts.

– Hon blir vassare för varje race, säger Eliasson.

Mer läsning

Annons