Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första allsvenska poängen för Haik

/
  • Stefan Nordén och Erik Risby gläds åt Haiks 3-1-mål.
  • Henrik Söderlind har just tryckt in 4-1 mot Selånger efter en målvaktsretur. Liggande Stefan Nordén sköt det första skottet.
  • Hemmalagets målvakt Henrik Josefsson gjorde en snygg straffräddning i slutet av första halvleken i 4-2-ledning för Haik.
  • Stefan Nordén krutade in 5-4 på hörna, ett mål som räckte till en poäng i derbyt mot Selånger.
  • Selånger räddade en poäng i derbyt mot Härnösand när Hannes Kristofersson gjorde 5-5.
  • Vems ansvar är det att rensa egentligen, grabbar? Eller tar du den,
  • Stefan Nordén (i rött) svarade för ett mål och tre målgivande assist i 5–5-matchen. SSK-bevakningen ökade allt eftersom, här rammade dock Jim Norberg lagkompisen Nicklas Blomqvist i stället.

Haik tog säsongens första allsvenska poäng på annandagen i hemmaderbyt mot Selånger.
– Men det känns lite som en förlust eftersom vi hade ledningen med både 4–1 och 5–4, säger Haik-tränaren Ulf Petersson efter 5–5.

Annons

Det var många laddade spelare som äntrade Högslättens spegelblanka is under annandagen. En av dem såg extra motiverad ut. Haik:s 45-åring Stefan Nordén, hemma från Göteborg för julfirande, spelade återigen en avgörande roll i ett derby mot Selånger.

Redan efter tjugo minuters spel hade han passat fram till tre hemmamål. Den fjärde assisten kunde också ha noterats eftersom Henrik Söderlind gjorde 4–1 på målvaktsreturen på ett Nordén-skott.

– Jag hade ju ett eget avslut i insidan av stolpen också, men det var synd att vi inte kunde utnyttja ytterligare några av alla de lägen vi skapade under den första halvtimmen. Vi kunde lika gärna ha haft 6–2 i paus, säger Nordén som bidrog med ett ruggigt smart passningsspel så länge orken för uppåkningar fanns där.

Nordén fick det betydligt jobbigare efter paus då hemmalaget fick spela i motvind.

– Jag fick ryggskott för tre veckor sen och missade bortamatcherna mot Örebro och Karlstad. Jag har faktiskt inte kunnat träna nå´t förrän jag kom upp hit till Härnösand, säger Nordén som fick se Selånger hämta ikapp till 4–4.

I Selånger var det Härnösandskillen Niklas Andersson som gjorde två av målen, 2–4 och 4–4.

– Vi kände att Haik började bli lite trötta i slutet av första efter deras kanonstart och andra halvlek är ju vår tycker jag. Synd bara att jag inte satte sexan också, medger Niklas.

En som också grämde sig efteråt var Haik:s jättetalang Elis Üebel:

– Jag borde gjort fler mål på mina chanser, men ett av lägena borde det blivit straff på, säger Elis som får ta revansch på sig själv på nyårsafton när det blir derbyretur på Gärdebanan.

Kan Haik upprepa sitt spel från den inledande halvtimmen i torsdags ser det ljust ut.

– Våra inledande 35 minuter var säsongens klart bästa. Bra avvägningar med fin fart framåt och kontrollerad tätning bakåt – men vi orkade inte riktigt fullfölja så. Vi är dock helt klart på rätt väg, summerar Haik-tränaren Ulf Petersson som plussade extra för Stefan Nordén, Elis Üebel samt defensive Alexander Heiner.

MATCHFAKTA

Härnösand–Selånger 5–5 (4–2)

H: Elis Üebel, Viktor Skyttner, Erik Risby, Henrik Söderlind, Stefan Nordén. S: Niklas Andersson 2, Peter Hansson, Mikael Norberg, Hannes Kristofersson.

Hörnor: 5–12

Publik: 215

Mer läsning

Annons