Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsbergs storspelräckte inte till poäng

Andra toppmötet på hemmaplan, andra förlusten för Brännan. Borlänge blev för svårt och vann med 25-21.

Annons

– Vi föll med flaggan i topp, men orkade inte, konstaterade tränaren Roger Övermark.

Tolv minuter in i den andra halvleken såg det bra ut, hemmaledning med 18-13. Men sedan vände dalalaget på matchen och gjorde sju mål på raken innan Markus Norberg kunde pricka in mål nummer 19 för laget.

Då hade det gått tolv minuter mellan fullträffarna.

– I dag gick vi kort med bara tre niometersspelare genom att Oscar Westerlind var skadad. De som var med fick slita hårt och blev trötta.

När orken sinade kom också misstagen, det blev alltför många felpass och halvtaskiga avslut som inte resulterade.

– Nu blir det en tuff resa, om vi ska kunna nå en kvalplats krävs det nog att vi går rent i fortsättningen.

Annars såg det riktigt bra ut för Brännan, mycket tack vare målvakten Jesper Forsberg mellan stolparna, som var suverän. Han inledde med att rädda en straff och sedan fortsatte killen att storspela.

Och i upptakten på den andra halvan hoppade skadade Oscar Westerlind in och avlastade medspelarna, det resulterade i två mål, när sedan Johannes Grönlund ökade på till 17-12, ja då såg det riktigt lovande ut.

Vid ställningen 18-18 gjorde Forsberg i målet en kanonräddning, men ett felpass blev ödesdigert, 18-19. Därefter träffade Oscar Westerlind stolpen och laget hade ytterligare ett avslut i virket innan ett felpass gav 20-18 till Borlänge.

– Vi visade bättre moral den här gången än mot Enköping. Nu körde grabbarna hela vägen in i kaklet. Vi fick inte utdelning på våra chanser heller, men Borlänge gjorde det svårt för oss genom att de var duktiga på att jobba hem. Jag tycker att laget spelade en bra handboll.

Målvakten Jesper Forsberg i särklass lagets bäste, vi noterade 15 räddningar för honom, Niklas Johansson var bra offensivt före paus, där hela laget gjorde en bra försvarsinsats.

Mer läsning

Annons