Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlustsviten bruten – äntligen seger och tre poäng för Sollefteå GIF

Efter fem raka nederlag fick Sollefteå GIF äntligen fira när man under lördagseftermiddagen tog tre poäng hemma mot Frösö. ”En viktig trepoängare!”, säger Giffarnas, för dagen, vikarierande målvakt Kristoffer Westerlund.

Annons

Sollefteå GIF firar 3-0.

Trots envisa regnskurar blev det en trevlig eftermiddag på Nipvallen för Giffarna från Sollefteå som efter 4-0 mot Frösö äntligen är tillbaka på vinnarspåret. Senast laget tog tre poäng var den 30 april hemma mot Röbäcks IF och därefter spelade man oavgjort mot Kramfors-Alliansen innan femraka nederlag var ett faktum.

– Det var jätteviktigt för oss att vinna och ta poäng idag. Känns skönt nu men under matchen var det ganska mycket frustration från sidan. Vi har väldigt svårt att göra mål vilket inte någon missat och vi har bränt läge på läge, så när det började som det gjorde idag med en missad straff kändes det som”nu är det som vanligt”. Så det känns ju jätteskönt att få vinna en match som denna, säger Giffarnas huvudtränare Andreas Persson efteråt.

Det blev en missad straff vardera för lagen i första halvlek efter att Giffarna först fått chansen i matchens inledande minuter följt av Frösö strax innanpaus. En situation som blev något omdiskuterad efter att domaren blåst förstraff innan Försös spelare nickade in bollen, men där det ändå firades för mål innan situationen reddes ut. Av den blev det sedan en straff, som Giffarnas inhoppande målvakt KristofferWesterlund istället tog hand om.

– Domaren blåser innan deras kille nickar in bollen i mål, så jag tycker att det är solklart att det inte är mål. Sen ser jag inte straffsituationen så det är möjligt att det var straff, men inte mål så det var rätt beslut, säger Westerlund, som till vardags är spelande tränare i SLH United i division fyra.

Vad säger du om din egen insats?

– Haha ja, jag är väl lite ovan, man har ju inte slängt sig på en sju månader eller något sådant. Men det var roligt! Det kändes som att killarna hjälpte mig bra och jag fick egentligen bara göra någon räddning förutom straffen så det kändes bra. Tycker att vi börjar bra innan de tar över lite. Men i andra tycker jag inte att det är något snack, en viktig trepoängare och inte varje dag man får hålla nollan!

Efter den egna missade straffen och incidenten när Frösö tilldömdes straff var det sedan dags för en andra halvlek där, för ovanlighetens skull, allt kom att stämma för Giffarna. 1-0 kom i den 60:e matchminuten genom Khamzat Udugov och bara nio minuter senare ökade Markus Uppling på det till 2-0. 3-0 gjordes sedan tre minuter efter det när Andrian Spinu hittade nätet och spiken i kistan kom i 89:e när Eugeniu Samson satte 4-0.

– Det lossnade idag och då släppte även nervknutarna på många sätt, riktigt skönt. Jag tycker att Markus Uppling, född 2000, gör en jättebra match, även ”Moso” på mitten gör det bra. Sedan tycker jag nästan att högerbacken Andrian är vår bästa spelare, så det var även roligt att han fick göra mål, säger Persson.

Härnäst väntar nu en vanlig träningsvecka innan det till helgen är dags för en ny utmaning, då Giffarna möter Stöde IK på bortaplan.

– Vi tränar tisdag, onsdag och torsdag på grund av att Sverige spelar EM på måndag, så då måste vi göra något annat. Men vi får väl springa lite extra så vi orkar, skrattar Persson innan han återgår till omklädningsrummet.

Sollefteås Kristoffer Westerlund  med en av matchens många räddningar.

Mer läsning

Annons