Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förkyld Kalla missar skidfest

Förra vintern en formidabel succé. Nu – helt förkylt. Charlotte Kalla är sjuk och missar Tour de ski.

Annons

Den 6 januari 2008 skrev Charlotte Kalla in sig i den svenska skidhistorien. Som förstaårssenior vann hon kraftprovet Tour de ski, den poängstinna tävlingen som ingår i världscupen. I klassiska tv-bilder knäckte hon titelhållande Virpi Kuitunen i backen i italienska Alpe Cermis och tog över rollen som världens skiddrottning.

Efter ett träningspass i söndags kände den 21-åriga titelförsvararen irritation i halsen. Först trodde hon att det berodde på kylan. Men på måndagen var hon krassligare och ännu sämre på tisdagen.

”Det rör sig om en gammal hederlig förkylning. Jag har inte feber, men kraxar och hostar om vart annat. Hostan är envis. Det går inte att åka skidor när man är på det här viset”, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Tour de ski inleds på lördag i tyska Oberhof. För regerande Tour de ski-mästaren blir det att följa tävlingarna från tv-soffan.

”Siktet var inställt på Tour de ski och min träning har varit helt inriktad på att prestera där. Det känns surt att inte få vara med och kriga i världscuptävlingarna. Nu får jag sikta på att bli frisk så fort som möjligt och komma igen med nya tag.”

Det är oklart när Charlotte Kalla kan börja tävla igen. Säsongens stora mål är VM i Liberec i februari.

Övriga svenskar i Tour de ski-truppen rapporteras vara friska och krya.

Mer läsning

Annons